Terug

Mond (2)

Filters

Een gezond gebit

Een gezond gebit bestaat uit gezond en sterk tandvlees en een geringe aanwezigheid van tandsteen en tandplak. Het hebben van gezond tandvlees is essentieel. Ongezond tandvlees leidt namelijk tot ongezonde tanden. Toch zien veel mensen dit over het hoofd en leggen de focus op puur en alleen de tanden.  Als gevolg kan dit leiden tot pijnlijk en geïrriteerd tandvlees, wat er rood uitziet en zelfs kan gaan bloeden. Er zijn vele tips die jou kunnen helpen tegen de bestrijding van geïrriteerd tandvlees.
Tandplak is weer een dun plakkenlaagje op en tussen uw tanden en kiezen. Tandplak ontstaat de hele dag door, voornamelijk omdat er continue nieuwe voedselresten en bacteriën de mond in komen. Het hebben van geen tandplak is onmogelijk, het verwijderen ervan echter wel. Alhoewel tandplak vaak niet zichtbaar is bevind er overal in het gebit een dun plakkerig laagje wat bestaat uit onopgeloste voedingsstoffen, speeksel en bacteriën. Tandplak kan beter verwijdert worden voordat het zich omvormt tot tandsteen.

Tandenborstels

Een goede mondhygiëne is essentieel en het poetsen van uw tanden vormt hiervoor de basis. Regelmatig poetsen met een tandenborstel zoals de Oral B Tandenbostel Classic Care 40 Medium, de Oral-B Advantage 123 of de Jordan tandenborstel hard  en deze elke 3 maanden te vervangen.

Tandpasta

Gebruik tandpasta om de mondhygiëne te optimaliseren en te behouden. Of het nou gaat om geïrriteerd tandvlees, overmatig veel tandplak of het hebben van tandsteen. Voor elk aandachtsgebied een tandpasta zoals de Parodontax Fluoride Tandpasta voor de bestrijding van geïrriteerd tandvlees. Aquafresh Intense white om tandplak tegen te gaan of de Weleda Saline Tandpasta voor tandsteen.

Floss en tandenstokers

Met floss en tandenstokers bereik je plekken in het gebit waar een tandenborstel niet bij kan. Tandplak zak zich dan niet gaan hechten op deze plekken en zich omvormen tot tandsteen. Oral-flosdraad of Jordan tandenstokers helpen hierbij.

Tanden polijsten

Elke persoon heeft een verschillende tandenkleur, afhankelijk van de persoon en hoe vaak er wordt gepoetst. Om een stralend gebit te krijgen kan er gekozen worden voor een behandeling bij de tandarts, waarbij de tanden gepolijst worden. Tanden polijsten kan nu echter veilig en makkelijk thuis gedaan worden met de SuperWhite Original Blanchi-Dent. Wat voor en avond stappen weer gebruikt kan worden is de Pearl Drops Party Sparkle Polijstpasta.
 
Mondspoeling

Na het tanden poetsen is er de mogelijkheid om mondspoeling te gebruiken. Een goede garantie om op alle plekken van het gebit te bereiken waar een tandenborstel niet bij kan. De verschillende varianten in ons assortiment geven ook een frisse adem zoals de Listerine Mondwater Coolmint, Citrus of Freshwater Burst.

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh