Terug

Hoe ga je om met een krullende baard?

  • Door Roel
  • 18 / 06 / 2019 0
Hoe ga je om met een krullende baard?

Hoe gaat u goed om met uw krullende baard? Kom er nu achter bij voordeeldrogisterij!

Er is niets erger dan het hebben van een zogenaamde ‘bad hair day’; tenzij je een baard hebt. Een ‘bad beard day’ is slecht voor je uitstraling, zelfvertrouwen en baard. Normale krullende lokken haar worden als aantrekkelijk gezien en geven de indruk van jongheid en gezondheid. Dat is echter niet alles, want mannen met een krullende baard zijn gezegend met de keuze om hun baard krullend te houden of recht te maken. Mannen met rechte baarden hebben dit voordeel nooit.

Krullende baarden zien er ook voller en luxueuzer uit dan rechte. Er gaan echter ook een aantal problemen gepaard met diezelfde volheid, zoals klitten, textuur en hygiëne. Wanneer die krullende lokken uit je gezicht groeien is het een ander verhaal. Wanneer een natuurlijke grove baard krult, dan kan je uiteindelijk een rommelige haarmassa krijgen. Er zijn veel verschillende soorten baardhaar en sommige haartexturen zijn van nature onhandelbaar.

Waarom zijn sommige baarden krullend?

Of je baard recht of krullend groeit hangt af van de vorm van je haarzakjes. Symmetrische haarzakjes zullen rechte haren groeien die plat liggen. Als het haarzakje asymmetrisch is, dan zal hier een ovaal gevormd haartje uitgroeien, die steeds meer zal gaan krullen wanneer hij langer wordt. Zelfs symmetrische haarzakjes kunnen krullend haar laten groeien als de haarschacht een ongelijke verdeling van een specifieke soort Keratine heeft.

Nog een veel voorkomende reden voor een krullende, onhandelbare baard is de droogheid. Wanneer je baard droog en beschadigd is, dan zal deze stijf worden en binnen de kortste keren gaan krullen. Droogheid wordt meestal veroorzaakt wanneer je baard te vaak wast met ruwe shampoos die je gezichtshaar ontdoen van de natuurlijke oliën. Tenzij noodzakelijk dien je de baard maar een tot drie keer per week te wassen met een gespecialiseerde baardshampoo.

Mannen die nieuw zijn in de wereld van baarden denken vaak dat hoe meer, hoe beter is op het gebied van shampoo gebruiken op de baard. Daarom maken ze een fout en gebruiken ze shampoo te vaak, waardoor ze het risico lopen dat hun baard beschadigd raakt.

In tegenstelling tot shampoo dien je baarolie bijna dagelijks te gebruiken. Het is het beste om dit aan te brengen na het douchen, omdat je op deze manier je droge baard weer zult bevochtigen.

Slechte hygiëne en uitdroging kunnen ook leiden tot droog gezichtshaar. Mannen raken hun baard graag aan en strelen deze, maar wanneer dit met vieze handen gedaan wordt, dan leidt dit tot potentiële problemen voor je baard. Voeg hier het voedsel en de drankjes aan toe die vaak achterblijven in je baard en je kan verwachten dat je gezichtshaar ongezond wordt. Meer vuil in je baard maakt het lastiger om deze te kammen en het resultaat is een ruige, stijve en krullende baard. Als je wilt dat je baard er beter uitziet, let dan meer op je hygiëne.

Niet genoeg water drinken leidt tot uitdroging. Net als de rest van je lichaam heeft je baard dit water nodig en door uitdroging worden je baard en huid droog. Om te voorkomen dat je baard droog en daardoor krullend wordt, dien je ervoor te zorgen dat je dagelijks een optimale hoeveelheid water drinkt om je gezichtshaar te bevochtigen en zodoende droogheid te voorkomen.

 

Je krullende baard verzorgen

Ondanks alle problemen die gepaard gaan met een krullende baard, vinden sommige mannen dit nog steeds aantrekkelijker dan een rechte baard en besluiten ze om deze te houden. In dat geval is het belangrijk om te vermelden dat het verzorgen van een krullende baard uitdagend kan zijn, maar niet onmogelijk is. Rust jezelf uit met geduld en de juiste producten en je bent er klaar voor om de uitdaging aan te gaan. Baardshampoo, conditioner, olie en balsem zijn onmisbaar om je krullende baard schoon en gehydrateerd te houden. Dit geldt voor alle baarden, maar voornamelijk voor krullende.

Krullend gezichtshaar zit dichter bij de huid, wat betekent dat alle bacteriën, ophopingen van olie en vuil die vast komen te zitten in je baard ook dichter bij je huid zitten.

Om al deze dingen te verwijderen is het noodzakelijk dat je een krullende baard drie keer per week wast met shampoo en conditioner. Baardolie/-balsem dien je dagelijks te gebruiken, aangezien deze je baard zacht zullen maken en het makkelijker maken om je krullende baard te temmen. Baardolie is ook erg handig om je baard makkelijker te maken om te kammen of borstelen.

Nu we het er toch over hebben, is het belangrijk om te vermelden dat mannen met een krullende baard een kwalitatieve baardkam en -borstel in hun uitrusting van baard verzorgingsproducten moeten hebben. Een krullende baard heeft zoals gezegd meer klitten en knopen en een goede kam en borstel maakt het makkelijker om deze te verwijderen. Een baardkam met wijde tanden is het beste voor krullende baarden, terwijl een borstel met varkenshaar de kroes zal temmen en soepel maakt, zonder dat je gezichtshaar er uitgetrokken wordt of je huid geïrriteerd raakt. Gebruik geen plastic kammen of normale borstels, omdat deze je baard kunnen beschadigen.

Voor de beste resultaten dien je je krullende baard een keer per dag te kammen en een of twee keer per dag te borstelen. Je baard net voordat je naar bed gaat borstelen is een goede manier om ervoor te zorgen dat hij in de juiste richting groeit. Dit klinkt misschien in het begin een beetje raar, omdat je de baard in de morgen zal wassen. Maar door deze actie regelmatig te herhalen, zal je baard op de manier groeien zoals jij dat wilt.

Een krullende baard kan snel onhandelbaar worden, dus hem elke drie weken trimmen helpt om de vorm te behouden en de hoeveelheid gespleten punten te minimaliseren.

De oplossing voor een krullende baard!

Heeft u last van een krullende baard? En weet u niet hoe u uw baard moet verzorgen? Dan is De Groomerang Shampoo Ball & Beard Wash 50 G een uitstekend product om uw baard te verzorgen! Het zorgt ervoor dat uw baard altijd mooi in shape zit, met zo min mogelijk moeite heeft u een van de mooiste baarden van Nederland!

Wanneer je baardhaar zachter is, is het beter controleerbaar. Gebruik wat van de Groomerang Beard wash. Baardbalsem moet een paar keer per week worden gebruikt tijdens het douchen en twee keer per dag je baardolie gebruiken! Dit maakt je baard gehydrateerd en zachter, gemakkelijker te stylen!

 

Groomarang Shampoo Ball & Beard Wash 50g

Op zoek naar een goede shampoo/zeep voor je baard? De Shampoo Ball & Beard Wash laat je baard mooi glanzen zonder 

dat het er vet uitziet. Ook maakt het je baard zacht en verminderd irritatie. De zeepbar is goed tot wel 50 wasbeurten

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh