Terug

Benen scheren. Hoe doe je dat?

Benen scheren. Hoe doe je dat?

Benen scheren. Hoe doe je dat?

Alle vrouwen (misschien zelfs mannen) willen gladde benen. Helemaal wanneer het mooi weer is. Om gladde benen te krijgen zijn er meerdere methodes. Zo kunt u harsen, waxen of scheren. De meest gebruikte methode is echter het scheren van de benen. Dit kunt u doen door middel van een scheermes of een ladyshave. Dit klinkt allemaal heel simpel, dat is het in feite ook. Met deze tips zien uw benen er echter nog verzorgder uit.

Scheren door middel van een scheermesje

Het gebruiken van het scheermesje van uw partner is verleden tijd. Er zijn namelijk steeds meer speciale scheersystemen te koop voor vrouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld scheersystemen van Wilkinson en Gillette. Vrouwelijke scheersysyemen zijn aangepast aan het vrouwenlichaam. Hierdoor verkleint de kans op wondjes. Het is wel belangrijk om altijd schone en scherpe mesjes te gebruiken. Wanneer u voor het eerst uw benen gaat scheren, is het belangrijk om uw haren zo kort ogelijk af te knippen. Zeep vervolgens de haren in met scheerschuim of met een ongeparfumeerde en antiallergische zeep. Scheer in het begin met de haargroei mee en spoel het mesje ondertussen af met stromend warm water. Daarna weer inzepen en tegen de haargroei in scheren. Let op: hou de huid steeds goed ingezeept en nat. Wanneer alle haartjes verwijderd zijn, dient u de huid goed af te spoelen met warm water en vervolgens goed af te drogen.

Scheren met een Ladyshave of scheerapparaat

Elektrisch scheren werkt ook prima. Ook bij deze methode moeten de haartjes de eerste keer zo kort mogelijk geknipt worden. Ons advies is om te scheren met een Ladyshave en niet met een gewoon scheerapparaat. De nieuwste Ladyshaves zijn oplaadbaar en kunnen dus gebruikt worden totdat de batterij leeg is. Dit is handig voor als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Tegenwoordig zijn er ook waterdichte Ladyshaves die onder de douche gebruikt kunnen worden. Vaak wanneer u heeft geschoren komen de haren vaak de volgende dag al terug in de vorm van bultjes of stoppeltjes. Die veroorzaken soms een jeukerig gevoel en huidirritaties. Bij regelmatig scheren neemt dit af. De huid went er als het ware aan. Ook kunt u verzorgingsproducten gebruiken tegen irritatie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh