Terug

Gezichtsverzorging voor beginners: Irritaties na het scheren

Gezichtsverzorging voor beginners: Irritaties na het scheren

Gezichtsverzorging voor beginners: Irritaties na het scheren

Heeft u ook wel eens last gehad van irritaties na het scheren? Een geirriteerde huid, jeukende bultjes, jeuk na het scheren? Of het meest ergste, de razor burn.

Maar hoe ontstaat de razor burn nou precies? Het probleem ligt aan de manier hoe de baardhaartjes worden verwijderd. Inplaats van dat de scheermes de baardhaartjes af snijd, worden de baardhaartjes eigenlijk eruitgetrokken. Ook kan het zijn dat u te vaak met de scheermes of met een elektrisch apparaat over het blote huid gaat nadat de huid reeds geschoren zijn. Maar iedereen is verschillend en anderen kunnen dus gevoeliger zijn anderen en zo sneller irritaties krijgen. Die irritaties kunnen dus verschillen van rode plekken, jeukende bultjes en uitslag tot rode bultjes.


Hoe ontstaat de Razor Burn?

Met een cartridge razor of een elektrisch apparaat

De meest voorkomende fout bij het scheren van mannen is het scheren met een cartridge scheermesje of een elektrisch scheerapparaat waarbij drie, vier of zelfs vijf mesjes na elkaar zitten. Hierdoor heeft u een verhoogde kans op irritatie na het scheren. De reden hiervoor is omdat het eerste mesje de haartjes recht zet, de tweede of het derde mesje snijdt dus het haartje vervolgens af. Dit lijkt in eerste instantie een goede combinatie, maar dat is het niet. Een haartje kan slechts maar één keer worden afgeschoren. Het gevolg van scheren met de cardridges scheermesjes en elektrische apparaten kan leiden tot ontstekking onderhuids en eventueel ook rode bultjes na scheren of jeuk na scheren. Een alternatief om de rode bultjes of jeuk na het scheren te voorkomen is dus scheren met eenSafety Razor die bestaat uit slechts één mes.

 

Teveel druk uitoefenen

Nog één van de meest voorkomende fouten bij het scheren bij mannen is teveel druk uitoefenen tijdens het scheren.
Het betekent niet dat u beter scheert als u harder de mes op de huid duwt. Eigenlijk kunt u het beste het vlotst en het veiligst scheren op een vlakke huid.Door het lichte gewicht van een Safety Razor kunt u gemakkelijk scheerbewegingen uitoefenen zonder er aan te trekken.

Een onscherp mes

De gouden regel bij het scheren is dat scheren altijd moet gebeuren met een vlijmscherpe mes. Een bot scheermes trekt de haartjes uit, en dat kan leiden tot ingegroeide haartjes. We raden dus aan om mesjes onmiddelijk te vervangen wanneer ze niet meer gemakkelijk uw haartjes scheren. Een Safety Razor heeft ook een lage kostprijs dus u heeft geen reden meer om het zo lang te gebruiken.

Mesjes met een zeer goeie balans tussen comfort en scherpte zijn de Gillette Silver Blue en de Gillette 7 O' Clock.

Telkens opnieuw over reeds geschoren vlakken gaan

Een andere gouden regel bij het scheren is dat u moet proberen te vermijden dat u verschillende keren met uw mes over hetzelfde stukje van uw huid scheert. Als u telkens keer op keer over de onbeschermde huid scheert dan creëert u irritaties. Scheer dus alleen de ingezeepte vlakken, dus als u weer over een stukje huid wilt gaan moet u die opnieuw inzepen.

Verkeerde scheerzeep

Elk type scheerzeep heeft een andere soort inhoud en er kan dus variatie zijn in de bescherming voor uw huid. Mensen die meer gevoelig zijn en daardoor sneller last krijgen van irritaties aan de huid kunnen het beste kiezen voor een scheerzeep die meer glycerine bevat voor een optimale bescherming, een voorbeeld hiervoor is de Proraso Sensitive.
Er bestaat ook iets zoals een foutief gemaakte scheerzeep. Bij het maken van de schuimlaag gebruikt u dan teveel water, dat zorgt ervoor dat de inhoud veel luchtig is en hierdoor biedt het u ook minder bescherming. Om dit op te lossen is het beter om te beginnen met weinig water en dan vervolgens water toe te voegen.
We raden het af om scheerzepen uit spuitbussen te gebruiken vanwege de chemicaliën die je huid kan beschadigen.


Verkeerde scheertechniek

Als u tegen de haargroeirichting scheert dan heeft u een veel hogere kans op een huidirritatie. We raden het aan om goed te kijken wat de haargroeirichting is. De haargroeirichting kan eigenlijk vaak veranderen, vooral bij de hals. Bij de eerste scheerbeurt scheert u altijd met de haargroeirichting mee, maar na de volgende scheerbeurt kunt wel tegen de haargroeirichting in scheren.

Geen pre-shave bij minder frequent scheren

Als u zich minder vaak scheert en u moet telkens stugge haren scheren dan kunt u dat het beste doen met pre-shave. Als u dat zonder pre-shave doet, dan kunt u sneller een geirriteerde huid krijgen. Wat de pre-shave doet is dat het uw poriën open zet en de baardharen veel zachter maakt. Na een paar minuten spoelt u de pre-shave af en brengt u direct scheerzeep erop aan. Na het scheren met de pre-shave krijgt u een fris gevoel voor een langdurige tijd.Ingredienten tegen de irritaties van het scheren

Glycerine

Hoe meer Glycerine, hoe beter! De hoeveel heid glycerine die in een scheerzeep zit bepaalt hoe beschermend de scheerzeep is. Glycerine is namelijk het ingredient die uw huid beschermt. Met glycerine wordt uw scheerzeep vochtiger en wordt de huid ook veel beter beschermt tijdens het scheren. Een product met scheerzeep met Glycerine dat we aanbevelen is de Scheerzeep van het italiaanse merk Proraso.


Aluin

Aluin is een onmisbare onderdeel voor de perfecte scheerbeurt. Het heeft een doeltreffend effect en stelt u niet teleur om uw altijd te verwonderen. Dankzij het kalmerende en herstelde werking voor uw huid op een natuurlijke manier. Aluin stopt namelijk het bloeden en ontsmet de kleine scheerwondjes. Een product met Aluin dat we aanbevelen is de Aluin Aftershave van De Vergulde Hand.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh