Terug

Een gezonde baard is een blije baard met baardshampoo

Een gezonde baard is een blije baard met baardshampoo

Een gezonde baard is een blije baard met baardshampoo

Onze huid zit natuurlijk vol met bacteriën, dus het is best logisch dat die ook in een baard te vinden zijn. Een baard groeit rond de mond en onder de neus en daarom kunnen bacteriën zich van daar uit nestelen in de haren. Die bacteriën zijn voor jezelf meestal niet schadelijk, maar voor andere mensen kan dat wel. Partner en familieleden zullen er niet direct ziek van worden, omdat ze er regelmatig mee in aanraking komen en resistentie opbouwen. Andere mensen kunnen er echter wel ziek van worden, met name mensen met een verminderde weerstand.

Wat kun je hier aan doen?

Een gezonde baard is een blije baard, maar hoe onderhoud je dat?  Een belangrijk aspect is om je baard schoon en fris te houden. Dat kan je doen met bijvoorbeeld Speciale baard shampoo zoal de Groomarang Shampoo Ball & Beard Wash 

Waarom Groomarang Shampoo Ball & Beard Wash gebruiken?

uit onderzoek blijkt dat dagelijks het wassen van je baard tot meer ziekmakende bacteriën leidt in plaats van het wekelijks wassen van de baard. je eigen lichaam en de bacteriën zorgt zelf er ook voor dat er verschillende bacteriën in toom worden gehouden, mits daarvoor de tijd wordt geboden. Een baard is een omgeving met veel “concurrentie” tussen verschillende bacteriën. De beestjes voeren een strijd voor eten, middelen en plaats. Dus produceren ze stoffen die op antibiotica lijken.Te hygiënisch is dus ook niet goed. Dan krijg je misschien weer huidirritaties.

Conclusie: was je baard niet dagelijks maar één keer in de zoveel tijd met de Groomatang Shampoo & Beard Wash Deze baard shampoo is een shampoo speciaal gemaakt voor je baard dat het evegewicht behoud van je baard. Het laat je baard mooi glanzen zonder dat het er vet ui ziet en tegelijkertijd heb je ook een frisse baard. Ook maakt het je baard zachter en vermindert het de irritatie van je huid. .Deze zeepbar is wel goed tot wel 50 wasbeurten 

De bacteriën valt wel mee, maar wat is er meer?

Het is niet zo dat je ziek wordt van een wat onhygiënische baard. Hoewel een glad geschoren huid hygiënischer is worden je eigen familieleden niet zomaar ziek van de bacteriën in je baard. Ook jijzelf wordt niet zomaar ziek van de bacteriën en schimmels die leven van de huid- en etensresten. Wel is het advies voor zaken waar je veel in contact komt met etenswaren of medische hulpmiddelen om extra aandacht te besteden aan de risico’s van de bacteriën die in je baard leven. maar je baard gaat niet natuuurlijk alleen om bacteriën. ook is het belangrijk dat een er goed uitziet. 

Wil jij een gezonde en een mooie baard?

Je baard onderhouden is natuurlijk erg belangrijk, maar dat is niet alles. Je baard stylen is natuurlijk ook eern erg belangrijk aspect. Dat kun je ook op vele manieren doen. Wax, Baard Olie, of simpel met een baardkam. Ook heb je paketten waar alles erop en eraan zit als het om de baard gaat. bijvoorbeeld de Groomarang Premium Baardkam Collectie - Shave Cream, Baardolie, Shampoo, Balm. Met deze set heb je gegarandeerd het materiaal om jou baard perfect te maken. 

Bekijk alle baardartikelen om de baard schoon, mooi en verzorgd te houden!

  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh