Terug

Hoe oksels scheren?

Hoe oksels scheren?

Hoe oksels scheren?

Het scheren van de oksels is zowel bij mannen als vrouwen erg populair. Vrijwel niemand vindt het prettig om met een dikke haarbos onder de oksels rond te lopen.

Oksels scheren, maar hoe?

Ga voor de spiegel staan zodat u de oksel goed kunt zien, breng scheerschuim of scheergel aan in de oksel die u het eerste wilt gaan scheren. Scheergel heeft het voordeel dat u kunt zien waar u aan het scheren bent. Steek uw arm in de lucht en houdt deze boven uw hoofd, zodat de huid zich strak trekt. Scheer uw haar met de haargroeirichting mee, u scheert dan dus van boven naar beneden. U kunt eventueel ook van beneden naar boven scheren mocht het niet glad genoeg zijn, kijk daar mee wel uit want het kan irritatie opleveren. Spoel uw huid daarna af moet water.

Functie van okselhaar:

Okselhaar heeft net als andere lichaamsbeharing een functie. Het nut van okselhaar is tot nu toe nog niet bewezen, maar er zijn verschillende theorieën die in de oorsprong van okselhaar bij de mens proberen te verklaren. De meest populaire theorie stelt dat het okselhaal feromonen opgeslagen worden. Feromonen zijn geurstoffen die een signaal van vruchtbaarheid afgeven. Een andere aannemelijke theorie is dat mensen okselhaar hebben omdat de wrijving die veroorzaakt wordt door haar op haar een stuk kleiner is dan de wrijving van huid op huid. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh