Terug

Je baard scheren, hoe moet dat?

  • Door Irem
  • 30 / 11 / 2022 0
Je baard scheren, hoe moet dat?

Het is tijd om te leren scheren voor heren. Niet omdat we denken dat je het verkeerd doet, maar omdat er enkele tips en trucs zijn die het scheren een beetje makkelijker maken. Hier zijn een aantal tips voor het scheren!  

De perfecte timing voor jouw ideale scheerbeurt

Je zou het misschien niet denken, maar scheertijd maakt het verschil! In de ochtend is je huid een beetje ontspannen en dus het beste moment van de dag. De scheerbeurt is nog gladder als je voor het scheren onder de douche staat. De stoom van heet water, het hete water zelf maken de haren zachter. Je krijgt het beste resultaat wanneer je scheert na het douchen, op een natte baard. Een natte baard maakt de haren namelijk langer, hierdoor zijn de haren zacht en pak je alle haren wat zorgt voor een glad resultaat. 

De impact van scheerschuim

Velen van jullie gebruiken waarschijnlijk al scheerschuim, maar er zijn nog steeds mensen die zich scheren zonder scheerschuim. Stop als jij een van hen bent! Je kunt last krijgen van uitslag en bultjes, wat niet fijn is. Gebruik het scheermesje voorzichtig, anders kan de huid alsnog geïrriteerd raken. Breng een kleine hoeveelheid scheerschuim aan op de palm van je hand en verdeel dit met je vingers. Doe dit in cirkelvormige bewegingen en laat het een tijdje intrekken, dit maakt de huid zachter en wordt de huid goed voorbereid op de scheerbeurt. Een goede scheerschuim is de Gillette Scheerschuim - Sensitive 200ml, die gegarandeerd staat voor een egaal resultaat. 

De scherpste scheermessen

Scheren met een bot mes is niet erg slim en kan hier en daar wat snijwonden veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat je mes nog scherp en hygiënisch is. Zo hebben wij de Gillette Mach3 Scheerapparaat + 1 Scheermesje, een van de beste scheermessen die jou het gewenste resultaat zullen geven. Een tip van ons: gebruik bij het scheren twee handen, één om de huid te strekken en de andere om te scheren, op deze manier pak je alle haren en krijg je een mooi en glad resultaat!

Een kleine handeling maakt een groot verschil

Na de beste voorbereiding moet het scheermes net als hete boter over de huid glijden. Als blijkt dat voorbereidingen als inmasseren voor het scheren, inzepen met optimaal scheerschuim en het aanbrengen van een scherp scheermesje niet het gewenste effect geven, dan moet er naar andere oplossingen worden gezocht. Zo helpt bijvoorbeeld ook de glijdende beweging van het scheermes om het gewenste resultaat te bereiken. Er zijn echter meer manieren om jouw scheerbeurt te optimaliseren. 

Hoewel water na het scheren behoorlijk schadelijk kan zijn voor een scheermes, heeft het een bijzonder positief effect tijdens het scheren. Warm water opent de huidporiën en laat het haar uitzetten tot een zachtere versie van zichzelf. Het water, gecombineerd met de rijke ingrediënten in het scheermesje, zorgt voor een zachte huid waardoor het mesje met zo min mogelijk weerstand over de huid glijdt. 

Waarom is het nodig om aftershave te gebruiken?

Je huid is ruw na het scheren, dus het is tijd om deze te kalmeren. Speciale aandacht moet worden besteed aan de gevoelige huid na het scheren om scheerbrand of bultjes te voorkomen. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een aftershave crème, zoals de Nivea for Men Aftershave - Balsem Sensitive - 100ml, die de huid herstelt en hydrateert na het scheren. Een andere favoriet van ons is de Tabac Aftershave Men - Original Lotion 100ml, die een lekker kruidige geur heeft.

 

Drie voordelen van het gebruik van heet water 

Als het scheerschuim niet de juiste hoeveelheid vocht bevat of snel droogt, zal het scheren niet meer zo "zacht" zijn. Het scheermes weken in heet water kan dan uitkomst bieden. Waarom? Door het koude metaal te verwarmen, voelt het scheermes comfortabeler aan op de huid. De poriënsluitende reactie van de huid op het koude staal vermindert het comfort en de scheerresultaten. De scheermes late weken in warm water biedt hier comfort en een betere scheerbeurt. 

Een nat scheerapparaat zorgt voor vocht tussen het mes en de huid, wat het glijden optimaliseert. Daarnaast wordt de scheerschuim maximaal gehydrateerd, zodat deze optimaal zijn taak kan vervullen om de huid te beschermen en de baard voor te bereiden.

Door het scheermes regelmatig nat te maken tijdens het scheren, worden haren en zeepresten van de scheerkop verwijderd. Dit verbetert de afvoer van de scheerrestjes, waardoor scheren comfortabeler en efficiënter wordt. Als je je scheermes wast na het scheren, laat het dan niet nat achter - zo geniet je langer van een scherpe scheermes. Het metaal van de verwisselbare messen is gevoelig voor corrosie, waardoor ze snel dof worden. Daarom is het ook een slecht idee om een ​​scheermes in een natte douche te laten staan.

Een mooie huid behouden na de scheerbeurt

Zoals eerder vermeld, krijgt je huid wat te verduren als je je scheert. Scheer dus niet te vaak. Te vaak scheren kan de huid irriteren en huiduitslag veroorzaken die zelfs kunnen ontsteken. Het beste is om om de twee of drie dagen te scheren als je een volle baard hebt.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot