Terug

Ontharen met harsstrips

Ontharen met harsstrips

Ontharen met harststrips. Het klinkt heel leuk, maar hoe werkt het nou precies? Allereerst moet u er voor zorgen dat de huid goed schoon is. De huid moet tevens droog en vetvrij zijn. Hars dus altijd voor het douchen, niet na de tijd! Hieronder staat een stappenplan voor een perfecte harsbeurt.

Stap 1: Verwarm de hars

Het is de bedoeling dat u de hars verwarmd. U dient dus 1 harsstrip uit de verpakkingsfolie te halen. Wrijf vervolgens aan beide kanten van de dubbele plastic strips.

Stap 2: Het aanbrengen van de harsstrips

Trek de 2 strips voorzichtig van elkaar en breng 1 van de strips aan op de voorkant van uw onderbeen. Duw /wrijf de harsstrips een aantaal keer in de richting van de haargroei (van boven naar beneden). Houd met uw hand de huid van uw been goed strak. Op deze manier kunt u de huid tijdens het verwijderen van de hars niet omhoog trekken.

Stap 3: Verwijder de harsstrip

Verwijder met uw hand de harsstrip tegen de haargroei in (van beneden naar boven). Nu volgt het lastigste proces van het harsen. Terwijl u de huid goed strak trekt, moet u de strip snel en met een vloeiende beweging verwijderen. Niet aarzelend en voorzichtig. Tijdens het verwijderen is het de bedoeling dat u de harsstrip zoveel mogelijk parallel verwijdert (niet de lucht in, maar van je huid af).

Stap 4: Reduceer de gevoeligheid

Direct na het verwijderen van de harsstrip dient u een beetje met uw hand op de geharste huid te drukken en te wrijven.

Stap 5: Hergebruik de harsstrips

U kunt de harsstrips meerdere malen gebruiken. U voelt het wel wanneer ze niet meer optimaal plakken. De harsstrip die u al heeft gebruikt, dient nu aangebracht te worden op een ander deel van uw onderbeen. Voer vervolgens de stappen 2 t/m 4 nogmaals uit. Indien de harsstrip niet meer plakt, vouwt u hem dubbel (met de hars aan de binnenkant). U kunt de harsstrip dan nog gebruiken door met een deppende beweging over de harsrestjes op je been te drukken.

Stap 6: Herhaal de voorgaande stappen

Pas de bovenstaande technieken toe totdat u uw hele onderbeen heeft geharst.

Stap 7: Verwijder de laatste restjes hars

Wanneer u helemaal klaar bent met harsen, kunt u de oude harsstrips gebruiken (zoals hier boven beschreven) om de laatste stukjes hars te verwijderen. Indien het nodig is, kunt u de laatste restjes hars ook met olie of een vette crème (bijv van Nivea) verwijderen.

Let op: De haren aan de achterkant van uw been kunnen soms een andere haargroeirichting hebben dan de haren op de voorkant van je benen. (De haren zitten aan de achterkant vaak iets in de breedterichting in plaats van in de lengterichting zoals aan de voorkant van uw benen.)

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh