Terug

Scheren met autisme.

Scheren met autisme.

Scheren met autisme

Scheren is iets wat je rond de puberteit aan het dagelijkse ritme toevoegd. Jongens met autisme kunnensoms moeite hebben met scheren door de hoge gevoeligheid voor prikkels en problemen met de fijne motoriek. In het onderstaande artikel geven wij enkele tips voor het scheren.

Wanneer en waar scheren.

Help de persoon met het betalen wanneer het de beste tijd is om te gaan scheren. Met afbeeldingen kunt u laten zien hoe gezichtsbeharing er uit ziet en wanneer het tijd is om te gaan scheren. Als de stoppels zichtbaar worden is het meestal tijd om te gaan scheren, maar scheer nooit meer dan 1x per dag. Vertel duidelijk welke lichaamsdelen wel en niet geschoren moeten worden.

Kiezen van een scheermes of scheerapparaat

De meeste mensen vinden het fijner om met een scheermesje en scheerschuim te scheren, terwijl anderen een scheerapparaat fijner vinden.  Wij raden aan om te beginnen met een scheerapparaat, dit is voor beginners een stuk makkelijker en veiliger. Het nadeel van een scheerapparaat is wel dat deze vaak trillen en veel geluid maken. Neem daarom de keuze uit een scheerapparaat die niet zoveel geluid maakt.  Scheerapparaten van o.a Philips zijn vaak het stilst en trillen het minst. Laat de persoon goed wennen aan het appraat, houd het eerst tegen de arm of hand aan zodat hij kan voelen hoe het voelt en wat je hoort.

Ook kunt u er voor kiezen om te gaan sheren met een scheermesje en scheerschuim. Gebruik een normaal mesje. Laat de persoon zelf de scheerschuim kiezen waarvan hij vindt dat deze lekker ruikt of voelt. Leg goed uit dat het kan zijn dat je jezelf soms kan snijden tijdens het scheren en dat het kan bloeden, zodat ze niet schrikken als het gebeurd.  Zeg er daarbij goed bij dat een scheermes scherp is en dat hij ze alleen moet gebruiken op de manier hoe je ze het hem leert.

Stap voor stap

Leg stap voor stap uit hoe je moet scheren, voor zowel een scheerapparaat als voor een mesje.  Laat stap voor stap zien hoe het moet en leg goed uit wat hij moet doen en waarom hij dit moet doen. Laat hem een keer meekijken met iemand die zich vaak scheert.

Als scheren geen mogelijk heid is vanwege extreme gevoeligheid kunt u er voor kiezen om een baard te laten staan, deze is dan bij te houden met een trimmer, ( door een kapper of ouder/verzorger).

Geschikte scheermesjes

Om het kind met autisme te ondersteunen met de fijne motoriek die eventueel minder ontwikkeld is een scheerapparaat een geschiktere keuze. Mocht u toch willen gaan voor een scheermesje, dan is de Gillette Proshield een veilige keuze. Deze scheermesjes geven maximale bescherming om het scheermesje heen. Bij te hard drukken wordt huidschade geminimaliseerd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh