Terug

Scheren? Dat moet je leren.

Scheren? Dat moet je leren.

Leren scheren

Iedereen scheert zich om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Mannen scheren daarbij vaak hun gezicht. Veel vrouwen scheren hun okselhaar of bikinilijn. De een gaat voor het gemak van een elektrisch scheerapparaat, de ander kiest voor een mesje. Problemen die kunnen ontstaan bij het scheren zijn onder andere jeuk en bultjes. Hieronder staat hoe u dit soort zaken kunt voorkomen.

Beste manier om te scheren

Bij nat scheren met een mesje is het belangrijk om eerst een douche te nemen of te wassen met warm water. Op deze manier gaan uw poriën open en wordt het haar zachter. Vervolgens masseert u zichzelf in met scheerschuim, olie, of creme ( bijv Old Spice). Scheer met de haargroei mee om ingegroeide haartjes te voorkomen. Het is ook belangrijk om tussendoor geregeld de haartjes van het scheermesje te spoelen. Na het scheren van het gezicht koel je de huid af met een schone zachte handdoek of een washandje gedrenkt in koud water. Na het scheren van het gezicht koel je de huid af met koud water. Dit dient ook te gebeuren wanneer u bijvoorbeeld uw oksels of schaamstreek scheert. De huid kan gekalmeerd worden met verzorgende lotion, balsem of aftershave. Om de dag scheren helpt bij het genezen van uw wondjes. Aluin is een beproeft middel tegen wondjes.

Drie belangrijke tips

  • Een kwalitatief goed en scherp mesje is een must. Er bestaan ook mesjes met een beschermlaagje tegen wondjes. Stop met scheren indien u teveel wondjes krijgt.
  • Afspoelen met koud water helpt om irritatie te voorkomen.
  • Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om verzorgende producten te gebruiken die het beste bij uw huidtype passen.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh