Terug

Snijwondjes door scheren behandelen

Snijwondjes door scheren behandelen

Snijwondjes door scheren behandelen

Het maakt niet uit hoe voorzichtig u scheert, de kans op wondjes tijdens het scheren is altijd aanwezig. In dit artikel geven wij tips om het bloeden te stoppen en de wondjes sneller te laten genezen.

De Snijwondjes door het scheren.

Veel mensen denken er niet bij na maar met scheren wordt de huid beschadigd. De mesjes glijden over de huid en laten beschadigingen achter. Die schade is echter een zeer minimaal en blijft meestal ook onopgemerkt. In sommige gevallen kunt u met een scheermesje wondjes veroorzaken. Deze ontstaan vaak door een verkeerde scheerbeweging of doordat u met het mesje een bobbeltje of een puistje raakt. Verwissel uw scheermesje regelmatig, want een bot mesje kan extra snijwondjes veroorzaken.

Het bloeden laten stoppen.

De kans dat u een wondje maakt met scheren is altijd aanwezig. Als u zichzelf heeft gesneden is het belangrijk om het wondje goed schoon te spoelen met water en vervolgens het bloeden te laten stoppen. Dit mag met een stukje keukenrol, wc papier of een gaasje, zolang het maar een beetje bloed opneemt en hygiënisch is. Druk het papiertje op het wondje, het kan even duren voordat het wondje stopt met bloeden.

Voorkom opnieuw openhalen.

Het wondje zal nu vanzelf binnen enkele dagen gaan genezen, net zoals alle andere wondjes. U zal wel moeten scheren, want de haartjes blijven groeien. Kijk hierbij wel uit met het oude wondje, scheer er desnoods om heen om een litteken te voorkomen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh