Terug

De beste scheerkwast? Wat is dassenhaar?

De beste scheerkwast? Wat is dassenhaar?

De beste scheerkwast? Wat is dassenhaar?


Authentiek scheren is helemaal in. Met authentiek scheren bedoelen we klassiek scheren of nat scheren met een scheer kwast. Klassiek scheren is scheren zoals de man dat vroeger altijd heeft gedaan, want niets geeft een gladder resultaat. 
Een scheer kwast kopen is niet echter zomaar een dingetje. U moet precies weten welke soort scheerkwast bij uw huid past. Maar wat is nou de beste scheerkwast? Lees deze blog en kies de beste scheerkwast uit.

Varkenshaar kwast? Synthetisch haar kwast of toch dassenhaar kwast?


Er zijn verschillende soorten scheerkwasten beschikbaar op de markt. Het kan dus heel erg verschillen qua prijs en kwaliteit. Het verschil zit dan ook echt in de soort haren dat de kwast heeft. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar. Bekijk de tabel en kijk voor jezelf welke het meest geschikt voor je is.


 Varkenshaar kwastDassenhaar kwastSynthetisch haar kwast
Scheer kwast PrijsGoedkoopDuurGoedkoop
Scheer kwast Kwaliteit harenHardEnorm zachtZacht en elastisch
Scheer kwast Kwaliteit algemeenProduceert meer schuimNeemt veel vocht op en absorbeert veel water waardoor het schuim een perfecte textuur krijgt.Houdt niet veel vocht vast en produceert niet veel schuim
Voor wie is het geschikt?Ideaal voor mensen die kwaliteit zoeken maar niet gelijk erg veel geld willen bestedenHet voelt bijzonder prettig aan op de huid en is ideaal voor de schuimliefhebbersIdeaal voor mensen die allergisch zijn voor dieren. Voor een huid dat wat pokdalig is, huid met acne of een huid dat snel geïrriteerd en gevoelig wordt. Ook is het hygiënischer in gebruik omdat het minder bacteriën vasthoudt.

 

Scheerkwast dashaar

De meest kwalitatieve kwasten is een scheerkwast van dassenhaar. De haren zijn enorm zacht en nemen veel vocht op, waardoor er veel schuim geproduceerd wordt. Doordat er van de das niet veel haar komt, zijn deze kwasten relatief duur.

Maar wat is dassenhaar? De dassenhaarkwasten zijn in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Silvertip: dit is de scheerkwast dashaar met de hoogste kwaliteit. Deze zachte haren komen van de nek en rug. Daarna komt de Super Badger: dit zijn ook haren van topkwaliteit die alleen van de rug van de das komen. Als laatste heb je de Best Badger: deze haren komen vanaf de buik van de das. Deze zijn een stuk dikker en steviger waardoor dit dan ook de goedkoopste variant is van de dassenhaarkwasten

Het mooiste scheerschuim verkrijg je door het gebruik van een scheerkwast van dassenhaar. Deze absorbeert namelijk veel water waarmee het schuim een perfecte textuur krijgt. Dassenhaar voelt ook bijzonder prettig aan op de huid.

 Daskwast - Silvertip oftewel ZilverspitsDaskwast - Super badgerDaskwast - Best badger
    
Scheer kwast PrijsDuurDuur/GoedkoopVoordelig
Scheer kwast Kwaliteit harenSuperzacht en soepel
Zacht en soepel
Zacht en soepel
Scheer kwast Kwaliteit algemeenAllerbeste kwaliteitTopkwaliteitGoede en fijne kwaliteit
Scheer kwast AfkomstAfkomstig van rug/nek-gedeelte van de das, speciaal geselecteerdAfkomstig van ruggedeelte van de dasAfkomstig van buikgedeelte

 


Scheer kwast schoonmaken


Tenslotte is het erg belangrijk om uw scheer kwast regelmatig schoon te maken. Bij het onderstaande stappenplan leggen wij u stap voor stap uit hoe u het beste u scheer kwast kunt schoonmaken.


Stap 1
Vul een glas of beker met warm water en een beetje afwasmiddel.

Stap 2
Beweeg de scheer kwast draaiend door het glas en druk hierbij de haren tegen de bodem zodat ook de aanzet van de haren goed wordt gereinigd.

Stap 3
Laat het zeep hierna nog een minuut inwerken en spoel de scheer kwast goed uit.

Stap 4
Spoel het glas goed om en vul deze met warm water en een klein beetje azijn. Herhaal stap 2 en laat vervolgens de scheer kwast nog 20 minuten inweken. Let op dat de houder niet in het mengsel staat, dit kan ‘m namelijk aantasten.

Stap 5
Spoel de scheer kwast vervolgens goed schoon en was de haren eventueel nog na met een milde shampoo.

Stap 6

Laat de scheer kwast vervolgens hangend met de haren naar beneden drogen.


Daskwast - Scheerkwast dassenhaar producten


Herbapharm Luxe Scheerkwast dassenhaar Silverspits XL

Op zoek naar een scheerkwast van dassenhaar? Dassenhaar is zijdezacht en door de unieke structuur creëer je veel schuim. Silverspits is de meest dure en zeldzame vorm van dassenhaar, ze hebben een zeer lange levensduur en zijn erg gewild. De scheerkwast heeft het beste vermogen om water vast te houden en creërt dikke schuim voor een zijdeachtig en comfortabel gevoel tijdens het scheren.

Herbapharm Luxe Scheerkwast dassenhaar Silverspits
Op zoek naar een scheerkwast van dassenhaar? Dassenhaar is zijdezacht en door de unieke structuur creëer je veel schuim. Silverspits is de meest dure en zeldzame vorm van dassenhaar, ze hebben een zeer lange levensduur en zijn erg gewild. De scheerkwast heeft het beste vermogen om water vast te houden en creërt dikke schuim voor een zijdeachtig en comfortabel gevoel tijdens het scheren.

Herbapharm Scheerkwast dassenhaar Graudas
Op zoek naar een scheerkwast van dassenhaar? Dassenhaar is heel erg zacht en zorgt er voor dat het scheerschuim erg goed gaat schuimen. Deze kwasten zijn gemaakt met de haren uit de onderbuik van de dassen, de haren zijn een beetje ruw en erg stevig. Graudas haar is meestal erg donker van kleur.

Mühle Luxe Scheerset Compleet Scheerkwast dassenhaar- Carbon
Op zoek naar een scheerkwast van dassenhaar? De scheerkwast die bij deze set zit heeft een kwast van Silvertip dashaar. Silvertip is de hoogste kwaliteit dashaar die je kunt krijgen en zal erg zacht aanvoelen tijdens het aanbrengen van je scheerzeep, het zorgt er ook nog eens voor dat het lekker gaat schuimen


We hopen u genoeg te hebben geïnformeerd over de keuze naar de beste scheerkwast. Neem ook gerust een kijkje bij onze scheerkwasten. Gebruik ook de handige productfilters voor een optimaal resultaat. Heeft u eventueel
 aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 038 - 460 71 21 van maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur of via onze e-mail.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh