Terug

Het perfecte stoppelbaardje? - De techniek van groeien en verzorgen

Het perfecte stoppelbaardje? - De techniek van groeien en verzorgen

Het perfecte stoppelbaardje? - De techniek van groeien en verzorgen

Het perfecte stoppelbaardje staat in populaire plaatsen zoals downtown Los Angeles ook wel bekend als de five o’clock shadow.Wanneer u ’s ochtends de wangen glad scheert en na een lange dag werken in de spiegel kijkt, zou er in het ideale geval een prachtige schaduw van korte haartjes over de onderkant van uw gezicht getrokken zijn. Om een vergelijkbaar stoppelbaardje te laten groeien, geven we in dit artikel enkele tips. Dit type baard staat namelijk sexy, mannelijk en verzorgd.

Een stoppelbaardje laten groeien?

Het allerbelangrijkste bij het groeien van de perfecte stoppelbaard is voornamelijk: Geduld. Iedereen is anders en hoe snel uw haar gaat groeien is afhankelijk van uzelf, dit kan dus ongeveer twee tot vijf dagen duren. U haren groeien niet op alle plaatsen op uw gezicht even snel. De haren rondom uw keel, kin en snor groeien vaak snel, terwijl de wangen en de zijkant van het gezicht er langer over doen. In de eerste weken moet uw rekening houden met een nog niet volledig egale stoppelbaard. Weest gerust, bij de meeste mannen is er na twee weken vaak al een mooie stoppelbaard zichtbaar. Een vollere baard komt dus vanzelf, maar is grotendeels afhankelijk van uw genen.

De beste haarlengte voor een stoppelbaard?

Bij een stoppelbaard is het belangrijk dat de haartjes allemaal gelijk en kort zijn. Maar hoe lang moeten de haartjes voor een stoppelbaard zijn? Uw baardhaartjes zouden ongeveer 2 tot 3 mm lang moeten zijn, wat een stoere, stijlvolle look oplevert. Bij veel mannen staat 3 tot 5 millimeter lange stoppels ook erg goed. Laat je de stoppels langer groeien dan ontstaat er een echte baard, en dat is niet wat we willen. Experimenteer en kijk welke stoppellengte u het beste staat.
Maar scheer uw haren nooit te kort, u kunt er altijd meer aftrimmen als het resultaat niet naar uw wens is. Direct te kort trimmen kan er voor zorgen dat u een week moet wachten tot de haartjes weer lang genoeg zijn.

Een stoppelbaard trimmen en verzorgen

Verzorg uw stoppelbaardje goed. Voor een goed resultaat, moet u ongeveer om de 3 dagen uw stoppelbaard trimmen. U moet wel oppassen want een nonchalante look kan snel doorslaan naar een slonzige zwerverslook. 

Om een goed resultaat te behalen is het belangrijk om een goede baardtrimmer met voldoende lengtestanden te gebruiken. Dit is onmisbaar bij een stoppelbaardje, omdat de haartjes al kort zijn daardoor zult u kleine foutjes en oneffenheidjes al heel snel zien. Zet de trimmer op standje stoppelbaard, meestal is dat stand 1, 2 of 3. Als u niet zeker weet over met welke stand u moet beginnen dan begint u met de langste stand ? 6 mm en gaat u steeds naar een kleinere stand. Bij het scheren is het belangrijk om met de richting van de haargroei mee te scheren. Dit zorgt er voor dat uw stoppels niet teveel verschillen van lengte. De randjes en de plekken rondom uw lippen en onder uw neus vergen wat oefening.
Knip eventueel bij met de hand.

De nek en kaken scheren

Bij het scheren, zorg er voor dat de meeste stoppels op het onderste deel van uw gezicht houdt. U wilt de bovenste delen van de kaken glad geschoren houden omdat dit een nettere en verzorgde look geeft. U kunt bijvoorbeeld een gebogen lijn aanhouden vanaf uw bakkenbaard tot halverwege uw snor. Bepaal eerst wat u zelf mooi vindt voordat u begint met scheren. Houdt daarnaast ook de neklijn glad. Experimenteer zelf tot waar u de haartjes laat groeien. We raden aan om de stoppels tot de helft van uw onderkin of tot het einde van je onderkin te laten groeien, dus ongeveer 2 cm boven uw adamsappel. De nek zelf houdt u glad. Voor het bijwerken van de wangen en nek gebruikt ueen normaal scheermesje.

Voordelen van een stoppelbaard

Een stoppelbaard ziet er geweldig uit bij mannen! Het laat u er meer volwassenen uitzien en verbergt onvolkomenheden zoals littekentjes of acne schade. Ook zien stoppelbaarden er op werk verzorgd uit, in tegenstelling tot een baard. Tenslotte profileert het ook nog eens uw gezicht. En dat is net wat vrouwen zo aantrekkelijk vinden.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen zo wel als mannen vinden dat mannen met zware stoppels aantrekkelijker zijn dan gladgeschoren mannen of mannen met baarden. 
Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een stoppelbaard. Heeft u veel last van een geïrriteerde huid na het scheren? Of veel last van ingegroeide haartjes? Niet meer scheren en de haartjes kort maar zichtbaar bijwerken met een trimmer is dan een oplossing. En het grootste voordeel is dat een stoppelbaard groeien makkelijk is en weinig onderhoud nodig heeft om er goed uit te laten zien.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh