Terug

Hoe voorkom je zonnebrand?

Hoe voorkom je zonnebrand?

Hoe voorkom je zonnebrand?

In de zomerse maanden en zeker als je in de zon gaat is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème? Maar waarom is dit nou precies zo belangrijk?

De zon zend twee soorten straling uit: UVA- en UVB straling. UVB is de straling waardoor je huid pigment aanmaakt en je dus bruin wordt. Het zorgt er echter ook voor dat je verbrand. UVA gaat een stap verder en dringt dieper door in de huid. Het zorgt er ook voor dat je rimpels krijgt. Het is dus belangrijk een zonnebrandcrème aan te schaffen die tegen zowel UVA- als UVB straling beschermt.

Zonnebrandcrèmes zijn er te kies en te keur. Bekende merken die producten tegen zonnebrand maken zijn Nivea, Biodermal en Garnier. Ook worden ze gemaakt in verschillende vormen zoals zonnemelk, olie, mousse etc.

Elke zonnebrandcrème heeft een factor (ook wel SPF (Sun Protection Factor) genoemd) die kan variëren van 10 tot 50. Hierbij biedt een hoge SPF meer bescherming dan een lage. Welke je moet gebruiken hangt af van wat je gaat doen. Voor dagelijks gebruik bijvoorbeeld is factor 15 voldoende. Maar wanneer je naar het strand gaat is minimaal factor 30 aan te raden.

Sommige zonnebrandcrèmes zijn waterproof. Dit betekent dat ze ook in het water beschermend zijn. Het is echter niet zo dat ze blijven zitten tijdens het zwemmen. Als je uit het water komt is het dus verstandig om je weer in te smeren.

Tussen 11.00u en 15.00u is de straling van de zon het sterkst. Tussen deze uren is goed en vaak insmeren dus heel belangrijk!

Voor een goede bescherming is het advies om je om de 2 uur in te smeren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh