Terug

Hoe krijg je een schone baard? Met baardshampoo natuurlijk!

Hoe krijg je een schone baard? Met baardshampoo natuurlijk!

Hoe krijg je een schone baard? Met baardshampoo! 

Je hebt er wel ooit eens over nagedacht, of er over gelezen; Hoeveel bacteriën zit er wel in een baard? Moet ik een baard uitgroeien, maar wat moet ik doen met al die bacteriën in mijn baard? Het kan wel zo zijn dat een baard meer bacteriën bevat dat een toiletbril. In deze blog informeren wij u over hoe baardhygiëne werkelijk in elkaar zit.De oorzaak: Vieze baard door bacteriën, resten van voedsel en ons lichaam!

Bacteriën kunnen makkelijk over uw hele lichaam voor komen. En het is niet een uitzondering dat bacteriën ook makkelijk in uw baardhaar kunnen terechtkomen. Door de taaie haren kunnen de bacteriën zich goed verstoppen in de baard, en is het daardoor vaak niet effectief om simpelweg met water de baard schoon te maken en proberen de bacteriën te verwijderen. Ook zijn baardharen de perfect plek waar etensresten, druppeltjes koffie, snot of speeksel op terrect kunnen komen.

Veel mensen met een baard vinden het ook fijn om regelmatig met de vingers door de baard te gaan. Maar als u na het toiletbezoek uw handen niet heeft gewassen dan brengt u dus direct bacteriën in uw baardhaar op. Ook wanneer u na het sporten een dagje buiten niet doucht.

Dit zijn allemaal manieren van bacteriën om in uw baard te komen. En als die bacteriën in uw baard zitten of terrecht komen dan versnelt dat zo de groei van de bacteriën in uw baard. De bacteriën blijven zich in uw baard sneller ophopen. Sneller dan u had gewild.

Uw baardharen kunnen hierdoor taai aanvoelen, plakkerig worden of heel onaangenamen ruiken. Behalve dat het verwaarlozen van uw baardhaar een slechte baardhygiëne kan veroorzaken, kan het ook hooguit heel vervelend voelen. Of erger, het kan uw leiden tot infecties of huidirritatie.Wat is baardshampoo?

Een baardshampoo, zoals de naam al zegt; is een shampoo voor uw baard. De ingrediënten van een baardshampoo zorgen ervoor dat de bacteriën, voedselresten en eventueel andere soorten manieren van viezigheid uit uw baardhaar verdwijnen. Met de baardshampoo wordt uw baard schoner en voelt het veel zachter aan, en door de toevoeging van geurextracten ruikt uw baard ook lekkerder.De oplossing: Hoe kan u uw baard schoon houden?

¨Natuurlijk is het wassen van je baardhaar en handen een essentie en de eerste stap voor een schone en frisse baard.¨ Alhoewel u uw handen wast met zeep, zou u ook denken dat het ook zo geldt voor uw baard. Maar het is niet echt een effectieve manier. Wij raden u om deze reden aan om baardshampoo te gebruiken. Een baardshampoo die wij uit onze eigen ervaring aan raden is de Groomarang Shampoo Ball & Beard Wash 50 gram.


De Groomarang Shampoo Beard Wash geeft uw baard een zacht gevoel een een lekkere geur. Het is een unieke hydraterende conditioning was ball. Het geeft uw een glans zonder dat enige vettige overblijfselen achterblijven, en is bewezen door specialisten de beste te zijn in de Grooming Market Worldwide. Geen ophef, geen geknoei. Het is een makkelijke shampoo gemaakt van vaste stof. Uw baard wordt hiermee effectief schoon gemaakt en gewast. Hierdoor kunt u meer dan 50 wasbeurten verrichten met maar één shampoo bar.

Hoe moet u de baardshampoo van Groomarang gebruiken? U circkelt rustig de ball over uw natte baardhaar, dan zeept u het in en spoelt u het grondig. Gebruik het wel spaarzaam sinds een beetje wrijven in de ball al veel schuim creëert.

Uiteraard is het goed als u uw baard en uw hele gezicht dagelijks wast. Het gebruik van baardshampoo is het beste gebruikbaar tot zo´n drie maal per week. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot