Terug

Voorkom scheerirritaties met deze Tips / Tricks

 • Door Roel
 • 15 / 01 / 2019 0
Voorkom scheerirritaties met deze Tips / Tricks

Een 2019 zonder scheerirritatie

Niets is vervelender dan na een frisse scheerbeurt een geïrriteerde huid met (jeukende) rode bultjes of vlekken te hebben. De scheerbultjes kunnen zowel met een scheermes als met een elektrisch scheerapparaat verschijnen. Toch zijn er producten die dit kunnen voorkomen.

Oorzaak van scheerirritaties

Scheerirritatie is een veel voorkomend probleem. Omdat bij het scheren de haren iets uitgetrokken worden en afgeschoren, ontstaat aan het uiteinde van de haar een scherp puntje. Deze scherpe uiteinden van het haar kunnen in de wand van het haarzakje prikken en de uitgang blokkeren. Hierdoor kunnen ingegroeide haartjes ontstaan, ook bij de bikinilijn. Dit geeft vaak onderhuidse ontstekingen, scheerpuistjes en bultjes, met de nodige jeuk, branderigheid en scheerirritatie tot gevolg.

Top 5 meest voorkomende oorzaken van scheerirritaties

 1. Botte scheermesjes of vervuilde scheermesjes.
 2. Verkeerde scheerproducten Bijv. scheerschuim, scheergel of mousse die niet passen bij het soort huidtype.
 3. Niet goed scheren waardoor de huid beschadigd raakt.
 4. Vaak scheren waardoor beschadigde huid niet genoeg tijd krijgt om te herstellen.
 5. Verstopping van de haarzakjes door dode huidcellen.

Elektrisch of met het mes?

Wat is nou de beste de keuze betreft scheerirritaties? Scheer je liever met een scheerapparaat? Met elektrisch scheren oefen je zachte druk uit op de huid om de haartjes omhoog te duwen, waardoor deze gemakkelijk te verwijderen zijn. De kans op huidirritaties of wondjes wordt kleiner. Met de meeste elektrische scheerapparaten zijn er altijd nog wel stoppeltjes waarneembaar.

Scheertip:

Ben je benieuwd of elektrisch scheren iets voor jou is? Scheerapparatuur van Telefunken geeft je voor een zéér lage prijs de gelegenheid om een comfortabele en grondige scheerbeurt te ervaren.

Gratis Telefunken uitproberen kan natuurlijk ook. Vanaf €100 bestelwaarde ontvangt u GRATIS dit Telefunken scheerartikel! 

Scheertip:

Gebruik je liever het scheermes? Scheermesjes behalen een langdurig korter en een gladder eindresultaat. De kans op scheerirritaties met een scheermes is iets hoger dan als je scheert met een scheerapparaat. Scheerirritaties zijn met de juiste artikelen gemakkelijk te voorkomen/verminderen.

Proshield scheerartikelen bieden uitmuntende bescherming tijdens een scheerbeurt, waardoor de kans op scheerirritaties wordt geminimaliseerd

De keuze is natuurlijk persoonsgebonden en kan voor iedereen verschillend zijn. De een vindt het fijn dat je snel klaar bent met het scheerapparaat, de ander vindt het frisse en gladde gevoel na het scheren met een scheermes fijner. Ook speelt het type huid wat jij hebt een grote rol.

Wat is het belang van scheerschuim

Scheerschuim helpt om de baardharen te hydrateren tijdens het scheren, waardoor ze zachter worden en gemakkelijker om te scheren. Hoe minder kracht je nodig hebt voor elk haartje, hoe comfortabeler je scheerbeurt.

Scheerschuim creëert een dunne beschermingslaag tussen het mesje en de huid, hierdoor is er minder wrijving en de kans op roodheid, scheeruitslag en irritatie veel minder is dan wanneer je alleen water gebruikt, met minder wondjes, sneetjes en irritaties als resultaat. Niet alleen tijdens het scheren heeft scheerschuim nut, na het scheren met scheerschuim  voelt je huid achteraf zacht en fris aan.

Scheertip:

Maak gebruik van onze scheergel / scheerschuim jaarpacks en bespaar gelijk vele euro's. Voor een veilige en voordelige scheerbeurt!

Hoe voorkom je scheerirritaties?

Naast producten die scheerirritaties kunnen minimaliseren zijn er ook bepaalde scheerrituelen die bijdragen aan een veilige scheerbeurt.

1. Zorg voor een schoon scheermes

Het belangrijkste is dat je met schoon materiaal werkt. Wanneer je scheerkop vies is, scheert het amper glad. Ten tweede vervuil je je huid, doordat oude huidschilfers en bacteriën vastkleven aan de oude scheerkop. Dit veroorzaakt rode vlekjes, scheerirritatie en puistjes na het scheren.

2. Check de haarlengte voordat je gaat scheren

Check voordat je gaat scheren, altijd even hoe lang je haar is van de plek die je wilt scheren. Het is namelijk aan te raden om vooraf te trimmen. Als je namelijk gelijk met een scheerapparaat door lange haren gaat, kan het pijn doen of voor huidirritatie zorgen. Beschik je niet over een trimmer? Het helpt ook om je baard voorzichtig met een schaartje korter te maken.

Negeer je huid niet als je klaar bent met scheren. Alcoholvrije aftershave of dagcrème is vervolgens een goede manier om de huid te  en zo de kans op irritatie te verkleinen.

Hydrateer om te beschermen

Eindig je scheerbeurt met een vocht inbrengende (het liefst alcoholvrije) aftershavegel of -lotion. Een goede dagcrème is hiervoor ook geschikt. Deze producten zijn hydraterend. Je huid voelt er zich comfortabeler door.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot