Terug

Wat zijn scheerkwasten? Authentiek scheren is nu helemaal in!

Wat zijn scheerkwasten? Authentiek scheren is nu helemaal in!

Wat zijn scheerkwasten? Authentiek scheren is nu helemaal in!


Authentiek scheren is helemaal in. Met authentiek scheren bedoelen we klassiek scheren of nat scheren met een scheerkwast. Klassiek scheren is scheren zoals de man dat vroeger altijd heeft gedaan, want niets geeft een gladder resultaat.


Een scheerkwast kopen is niet echter zomaar een dingetje. U moet precies weten welke soort scheerkwast bij uw huid past. Als u dat weet, dan is uw keuze tussen een Vergulde hand scheerkwast of een Proraso scheerkwast snel gedaan. Het is heerlijk om uw baard voor het scheren in te smeren met scheerzeep. De combinatie van water en scheerzeep zorgen ervoor dat u baard water opneemt en vasthoudt. Doordat u baard vochtig is, worden de baardharen dikker en zachter. Hierdoor gaat uw baard rechtop staan en kunt u de haren makkelijker afscheren. Alhoewel, nat scheren gaat nu eenmaal wat ons betreft minder aantrekkelijk zonder een scheerkwast. 

Maar hoe weet u nou welke de beste scheerkwast is voor u?

Kiest u voor een dassenhaar scheerkwast of een synthetisch scheerkwast? Welke soorten zijn er allemaal? Wat is de beste manier om een scheerkwast te gebruiken? Hier leest u welke hiervan u het beste kunt gebruiken voor nat scheren op de traditionele manier.

Is een scheerkwast eigenlijk wel nodig? Hoe zorgt u ervoor dat u uw scheerkwast optimaal gebruikt?


U kunt uw scheerkwast gebruiken met alleen water, maar het is fijner om dit te doen in combinatie met scheerzeep. Zorg dat u de scheerkwast eventjes in een bakje lauwwarm water legt, zodat deze kan weken en maak de kwast vervolgens een beetje droog. Maar let op: maak de kwast niet helemaal droog, want dan kunt u de zeep niet meer goed aanbrengen.

Voordat u begint met scheren zorg u ervoor dat uw huid goed gereinigd is. Leg bijvoorbeeld een warme, natte handdoek op uw gezicht. Hierdoor zorg u ervoor dat uw huid niet geïrriteerd raakt door het scheren. We raden ook een fijne reinigingsgel aan. Smeer vervolgens de zeep op uw scheerkwast, beweeg de scheerkwast met snelle bewegingen over uw gezicht. Als u dit in cirkels doet komt er extra veel schuim. Laat het schuim even intrekken en u kunt dan moeiteloos scheren. Het is wel belangrijk om de scheerkwast goed uit te spoelen en hem omgekeerd op te hangen om schimmel tegen te gaan.

Naast een mooi scheermes, gebruik je voor klassiek scheren een fijne scheerzeep of scheercrème. Deze schuim je op met wat water en brengt u aan met de voor uw huid beste scheerkwast. U kunt natuurlijk ook kiezen voor kant-en-klaar scheerschuimscheergel of scheerolie. Dan heeft u geen scheerkwast nodig. Maar dan ontneemt u uzelf wel zo’n geweldig stoere Vergulde hand scheerkwast of een Proraso scheerkwast. Of de beleving van het klassiek scheren zoals mensen dat vroeger deden, en met een gladder resultaat natuurlijk. Dus we raden u aan: koop een goede en goedkope scheerkwast bij de voordeeldrogisterij!

Welke haren zijn het beste voor een scheerkwast?

Er zijn een aantal verschillende scheerkwasten op de markt en deze lopen heel erg uiteen qua prijs en kwaliteit. Zo heb je kwasten van €5,- maar ook van €100,-. Het verschil zit hem in het soort haren dat wordt gebruikt bij de kwast. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar.

Synthetisch

Synthetische haren zijn de goedkoopste van de drie. De haren zijn heel goedkoop om te produceren en dat zie je ook terug in de prijs. De haren houden niet veel vocht vast en produceren ook niet veel schuim. De haren zijn wel net zo zacht en elastisch als de kwast met dassenhaar. Mocht je een allergie hebben voor dieren, dan raden wij het aan om een synthetische kwast te nemen omdat dit de kans verkleint op huidirritatie.
Is jouw huid wat pokdalig, heb je last van acne of is jouw huid snel geïrriteerd en gevoelig? Dan kun je het beste een scheerkwast kopen van synthetisch haar. Synthetisch haar is namelijk hygiënischer in gebruik omdat het minder bacteriën vasthoudt. Je moet deze scheerkwast dan wel na gebruik goed schoonspoelen en ondersteboven te drogen hangen in een scheerkwasthouder.

Varkenshaar


Een kwast van varkenshaar is een goedkopere variant van de kwast met dassenhaar. Het varkenshaar houdt veel beter vocht vast dan de synthetische variant. Hierdoor produceert de kwast dus ook meer schuim. De kwast voelt wel een stuk harder aan, omdat de haren namelijk stugger zijn dan de synthetische variant. Deze kwast is ideaal voor mensen die kwaliteit zoeken maar niet gelijk erg veel geld willen besteden.

Dassenhaar

De meest kwalitatieve kwasten zijn gemaakt van dassenhaar. De haren zijn enorm zacht en nemen veel vocht op, waardoor er veel schuim geproduceerd wordt. Doordat er van de das niet veel haar komt, zijn deze kwasten relatief duur.

De dassenhaarkwasten zijn in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Silvertip: dit is de scheerkwast met de hoogste kwaliteit. Deze zachte haren komen van de nek en rug. Daarna komt de Super Badger: dit zijn ook haren van topkwaliteit die alleen van de rug van de das komen. Als laatste heb je de Best Badger: deze haren komen vanaf de buik van de das. Deze zijn een stuk dikker en steviger waardoor dit dan ook de goedkoopste variant is van de dassenhaarkwasten

Het mooiste scheerschuim verkrijg je door het gebruik van een scheerkwast van luxe dassenhaar. Deze absorbeert namelijk veel water waarmee het schuim een perfecte textuur krijgt. Dassenhaar voelt ook bijzonder prettig aan op de huid.

Scheerkwast schoonmaken


Tenslotte is het erg belangrijk om uw scheerkwast regelmatig schoon te maken. Bij het onderstaande stappenplan leggen wij u stap voor stap uit hoe u het beste u scheerkwast kunt schoonmaken.


Stap 1
Vul een glas of beker met warm water en een beetje afwasmiddel.

Stap 2
Beweeg de scheerkwast draaiend door het glas en druk hierbij de haren tegen de bodem zodat ook de aanzet van de haren goed wordt gereinigd.

Stap 3
Laat het zeep hierna nog een minuut inwerken en spoel de kwast goed uit.

Stap 4
Spoel het glas goed om en vul deze met warm water en een klein beetje azijn. Herhaal stap 2 en laat vervolgens de kwast nog 20 minuten inweken. Let op dat de houder niet in het mengsel staat, dit kan ‘m namelijk aantasten.

Stap 5
Spoel de kwast vervolgens goed schoon en was de haren eventueel nog na met een milde shampoo.

Stap 6
Laat de kwast vervolgens hangend met de haren naar beneden drogen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh