Terug

Lichtontharing; een efficiënte en semi-permanente manier van ontharing

Lichtontharing; een efficiënte en semi-permanente manier van ontharing

Lichtontharing; een efficiënte en semi-permanente manier van ontharing

Lichtontharing is de meest efficiënte manier van ontharing voor thuisgebruik. De energie die vrijkomt bij deze vorm vna ontharen, wordt door middel van de lichaamseigen stof melanine (pigment) omgezet in warmte. Dankzij deze warmte wordt de activiteit van de haarfollikel tijdelijk uitgeschakeld. Op deze manier wordt haargroei uitgesteld en blijft het gebied tot 3 maanden vrij van haartjes. Twee weken naar de behandelijng vallen de haartjes langzaam uit. De lichtbehandeling moet in het begin 3 keer om de 2 weken worden herhaald. Daarna dient het om de 100 dagen te gebeuren.

Geschikte haarkleuren en huidtypes

Sommige huidtypes en haarkleuren zijn niet geschikt voor lichtontharing. Zo zijn rood, wit, witblond en grijs haar niet geschikt voor deze methode. Een donkere huid is tevens niet geschikt voor lichtontharing. Dit is vanwege het feit dat deze huidskleur meer pigment bevat die daardoor alle energie absorbeert.

Behandeling met lichtontharing

Een lichtbehandeling moet in het begin 3 keer om de 2 weken worden herhaald. Daarna dient het om de 100 dagen te gebeuren. Dit komt door de haargroeicyclus, welke in 3 fases verloopt.

Fase 1: anagene fase/groeifase. Dit is de fase waarin de haren actief groeien en de enige fase waarin haren gevoelig zijn voor lichtbehandeling. Dit komt doordat de concentratie pigment in deze fast het hoogste is.
Fase 2: catagene fase/afbraakfase. Deze fase is het einde van de actieve haargroei en de haartjes sterven af. Fase twee duurt gemiddeld 2 – 3 weken.
Fase 3: telogene fase/rustfase: na de afbraakfase is de haarfollikel ongeveer 100 dagen in rust. Nieuwe haren zorgen ervoor dat de oude eruit worden geduwd, waarna fase 1 weer kan beginnen.

Let op: belangrijk

  • Een behandeling met een IPL apparaat (bijv. van Rio) is pijnloos. Lichtontharing is geschikt voor mannen en vrouwen.
  • Het duurt ongeveer 10 minuten per been en een half uur voor het hele lichaam.
  • Het te behandelende gebied dient geschoren te worden voor de lichtbehandeling.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot