Terug

Lange baardharen scheren zonder verstopt scheermesje?

  • Door Roel
  • 08 / 08 / 2016 0
Lange baardharen scheren zonder verstopt scheermesje?

Lange baardharen scheren zonder verstopt scheermesje?

Als scheerspecialist krijgen wij geregeld vragen van klanten binnen die niet alleen te maken hebben met Voordeligscheren, maar natuurlijk ook met het scheren zelf. Scheren is niet perse iets wat op dagelijkse basis gebeurt. Wanneer de scheerbeurt uitgesteld wordt en dit ritueel om de drie dagen of op wekelijkse basis plaatvindt, zijn er natuurlijk langere baardharen die blootgesteld worden aan de mesjes. Tijdens het scheren kan het zo zijn dat de ruimte tussen de mesjes vol komt te zitten met deze lange baarharen en het mesjes verstopt raken. Hoe voorkom je dit scheerdillema eigenlijk? Hierover meer!

 

 

 

Scheeroplossing 1:

  • Een goede voorbereiding is hierbij van belang. Maak de haartjes eerst week door een korte douche te nemen voor het scheren of een handdoek natgemaakt met lauwwarm water een minuut op je gezicht te leggen. Dit maakt de haartjes zachter en flexibeler, en dus zo makkelijk af te scheren
  • Het is bij lange haartjes belangrijk om met korte halen te scheren en na elke haal de  mesjes onder de kraan af te spoelen. Door korte stukjes te scheren komen er minder haartjes tussen de mesjes en kun je deze waarschijnlijk gewoon afgespoeld worden onder de kraan.
  • Spoel het mesje niet aan de voorkant, maar via de achterkant schoon onder de kraan.

Scheeroplossing 2:

Indien mogelijk adviseren we om de haartjes eerst met een tondeuse (of het tondeuse functie van het scheerapparaat) in te korten. Vanwege de verschillende opzetkammen die meegeleverd worden zou je denken dat baardharen eerst lang genoeg moeten zijn om de tondeuse het werk te laten doen. Een handige tip hierbij is om geen opzetkam te gebruiken en de tondeuse of scheerappraat langzaam te manoevreren over de lange baardharen zonder de huid aan te raken, zodat de baarharen ingekort worden. De Gillette Fusion ProGlide Styler  kan hier bijvoorbeeld voor gebruikt worden. Naast het stylen van de baard met de opzetkammen kun je het scheerapparaat ook zonder gebruiken. Daarna kun je de scheerbeurt afronden door gebruik te maken van het scheermesje.

Scheeroplossing 3:

Het minste risico op verstopping heb je natuurlijk bij een mesje dat maar 1 scheerblad bevat. Probeer je daarom eens te scheren met de Bic 1 Sensitive wegwerpmesjes of de Wilkinson Sword Extra 2 Sensitive - 5st (deze mesjes hebben heeft 2 mesjes maar een handig drukknopje om de haartjes weg te drukken van tussen de mesjes). Beide scheermesjes zijn goed en goedkoop.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh