Terug

Een deodorant kiezen

Een deodorant kiezen

Een deodorant kiezen

Vele fabrikanten van deodorant hebben in de loop van de jaren talloze varianten uitgebracht om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de gebruiker. De keuze van een deodorant wordt daarop echter niet eenvoudiger. Alleen al aan deodorant bieden wij al meer dan 200 verschillende varianten aan in het assortiment. Een groot assortiment van deodorant en deorollers biedt enerzijds veel keuze, maar roept anderzijds veel verwarring op over de onderlinge verschillen. Wat is precies een anti transpirant? Wat is het verschil tussen een deospray en een deoroller?  Welke deospray of deoroller past bij mij? Als drogisterij lichten wij met plezier de verschillen toe!

Deodorant als parfum

Deodorant varianten gaan samen met vele soorten parfum die kunnen variëren in geur en intensiteit. Alhoewel de parfum van sommige deodorant erg lekker kan ruiken, voldoet het in mindere mate aan de functie van de hieronder beschreven antitranspirant of antiperspirant. Het verschil tussen een typische parfum deodorant en een anti transpirant deodorant is duidelijk zichtbaar bij het merk Axe. Waarom valt Axe deodorant in de smaak? Door de toevoeging van een sterke en lekkere parfum. Deodorant merken als Rexona, Nivea, Dove en Odorex hechten aan de andere kant meer waarde aan de anti transpirerende werking.

Anti transpirant
Een typische parfum deodorant kan tekort doen aan personen die overmatig zweten. Deodorant bevat namelijk altijd een toegevoegd parfum wat de zweetlucht kan verdoezelen. Bij overmatige transpiratie valt het toegevoegde parfum echter niet altijd zoals je het wilt. De combinatie van beide kan deze lucht alleen maar intensiveren. Anti transpirant zorgt er daarom voor dat de stankbacteriën die de nare zweetlucht veroorzaken daarom worden gedood. Deze stankbacteriën gaan ook wel onder de naam van het apocriene zweet en is de oorzaak van de nare zweetlucht. De meeste anti transpirant bevatten alcohol om de nare zweetlucht te bestrijden. Alhoewel de naam anti transpirant de indruk kan wekken dat het de zweetproductie kan verminderen, blijkt dit alleen niet zo te zijn. Heeft u een normale transpiratie en dus geen last van overmatig zweten? Dan is een antitranspirant zoals de Rexona Men Cobalt Anti-Transparant 48h Deospray voor hem of de Nivea Double Effect Anti-Transpirant voor haar Deodorant wellicht wat voor u. De beste anti transpirant deodorant varianten hebben we voor u op een rij gezet.

Anti perspirant

Een anti perspirant vermindert wel de zweetproductie. De zweetklieren die de nare zweetlucht veroorzaken worden namelijk vernauwd door aluminium zouten. Alhoewel deze zouten een slechte naam hebben, is dit wetenschappelijk gezien onzin. Aluminiumzouten blijven op je huid liggen en kunnen niet je lichaam binnendringen. Je krijgt er dus geen borstkanker van en ook geen ontstoken zweetklieren. Een te hoge concentratie kan wel leiden tot huidproblemen en oogirritaties. De EU voorkomt echter dat er gewerkt wordt met zulke concentraties en daarom is ongerustheid absoluut niet op zijn plaats. Om de werking van een anti-perspirant te ervaren kan er gekozen worden voor de Rexona Men Extreme Protection Anti Perspirant 48h Deospray voor hem of de Rexona Anti Perspirant deodorant Shower fresh voor haar. Van  de anti perspirant deodorant varianten hebben wij tevens een overzicht gemaakt.

Deodorant voor de gevoelige huid

Sommige mensen hebben een dermate gevoelige huid waarbij het gebruik van deodorant kan leiden tot jeuk, rode uitslag, een droge huid en zelfs tot pijn. Wat veroorzaakt de irritatie? Vooral deorollers en deosprays met een aluminiumzout gehalte van 15% en de verwerking van alcohol. Voor een gevoelige huid is het daarom zaak om een deodorant te kiezen met lage concentraties van het eerder genoemde zoals de Sanex Dermo Sensitive Deodorant voor haar of de Rexona deo roll-on 50ml for men voor hem.

Deoroller of deospray

De voorkeur voor het gebruik van een deoroller of deospray is persoonlijk. Een deospray komt niet in aanraking met de huid en kan voor de hygiëne meer uitkomst bieden. Ook is een deospray praktischer en sneller in gebruik. Een deoroller wordt vaker gebruikt voor de gevoelige huid en is tevens milieu vriendelijker vanwege de drijfgassen in een deospray.

Een deodorant gebruiken

De geur van een deodorant kan zo goed bevallen dat vaker sprayen of rollen met de deo verleidelijk kan zijn. Toch heeft het echter geen zin om dagelijks meerdere keren deodorant aan te brengen. In hygiënisch en financieel opzicht komt het niet ten goede. Tijdens het sporten heeft het gebruik van deodorant ook geen zin vanwege de hoge zweetproductie. Voor de beste werking dien je een deodorant namelijk altijd op de schone huid aan te brengen. Daarnaast zijn niet alle dermatologen even enthousiast over het dagelijks gebruik van een antitranspirant. Deze blokkeren continu de zweetkliertjes. Het is dan ook aan te raden om je oksels af en toe ook een dagje 'vrij' te geven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh