Terug

Hoe voorkom je pijn tijdens epileren?

Hoe voorkom je pijn tijdens epileren?

Tips: Hoe pijn voorkomen tijdens het epileren?

Voordeligscheren staat maar al te graag klaar om jou te voorzien van een aantal nuttige tips om de pijn te verminderen tijdens en na het gebruik van een epileer apparaat.

Hoe kan je zo pijnloos mogelijk epileren?

Epileer geen lange haren

De beste ontharing tip die we je kunnen geven, is dat je nooit haar moet epileren dat te lang is. Scheer of hars (lees: veet spawax review)  je haar en wacht dan tot dat haar de kortst mogelijk epileerlengte heeft voordat je gaat epileren. Dit is een belangrijk advies die als het ware het kaf van het koren scheidt.

Gebruik geen scheerartikel voordat je begint

Probeer geen crèmes of producten net voordat je begint. Dit bedekt namelijk het haar en zorgt ervoor dat het epileerapparaat de haren niet efficiënt vastgrijpt. Hierdoor worden de haren afgebroken in plaats van uit de wortel getrokken.
Dit heeft als resultaat dat er minder haren eruit worden getrokken en je huid voelt niet glad aan.

Een bad of douche nemen

Het helpt ook om een bad of douche te nemen zodat oliën die mogelijk op de huid zitten weggehaald worden, zodat je haar en huid schoon en droog is voordat het epileren kan beginnen. Als je een nat en droog epilator tot beschikking hebt, dan zal epileren tijdens het douchen of het nemen van een bad kunnen bijdragen aan ontspanning, dit is vooral nutiig voor de personen die voor de eerste keer epileren.

Breng een beetje talkpoeder aan op de huid voor het epileren

Probeer wat talkpoeder aan te brengen voordat het epilaeren van start gaat. Sommige vrouwen vinden dat dit het epileerapparaat Eenb handje op weg helpt zodat deze soepeler over de huid glijdt.

Maak gebruik van je handen voor het strekken van de huid

Probeer je huid te strekken door gebruik te maken van je vrije hand, wat je epilator zal helpen om meer haren vast te grijpen. Dit zorgt er ok voor dat je in je huid knijpt. Deze tips komen erg van pas voor je oksels, waar de huid meer geplooid is.

Neem een pijnstiller

Zie je echt beren op de weg? Probeer ongeveer een uur van tevoren een pijnstiller in te nemen. Er zijn ook mensen die graag een of twee alcoholische drankjes nemen. Als je dit laatste doet, drink dan uiteraard niet te veel. Je wilt niet epileren waar je dat beter niet kan doen.

Wrijf over de huid

Het helpt ook als je probeert je handen over het gebied van de huid te wrijven die je wilt epileren. Dit zorgt ervoor dat het haar opgetild wordt, waardoor het makkelijk is om het te verwijderen.

Vermijd het gebruik van teveel kracht of druk

Het werkt echt dat je de techniek met een hand en de epilator over huid laat glijden.

Maak er geen race van

Te snel epileren werkt niet. Neem vooral je tijd. Maak ongeveer een uur of zo vrij waarin je je door niemand laat storen.

Experimenteer

Alleen omdat de handleiding aangeeft om op een bepaalde manier te epileren betekent dit niet dat je het op die manier moet doen. Probeer het epileerapparaat in diverse richtingen te manoevreren en ga daarbij zo langzaam als je zelf prettig vindt.

Probeer zowel staan te epileren als met de voeten in de lucht. Dit mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen, wat voor jou werkt!

Epileer op tijd

Probeer ten minste 24 uur voordat je je benen laat zien te epileren. Er zijn namelijk sommige vrouwen die uitslag of kleine rode plekken vertonen, dit hersteld weer tijdens de slaap, waardoor het niet meer zichtbaar is.

Exfolieren van je huid

Het is van groot belang om je huid te exfoliëren nadat je gebruik hebt gemaakt van het epileer apparaat. Dit helpt om je huid in goede conditie te houden en te voorkomen dat er haren groeien. Gebruik altijd een degelijke vochtinbrenger nadat je de haren hebt weggehaald.

Reinig je epilater

Vooral niet vergeten om je epileerapparaat na elk gebruik schoon te maken. Dit helpt om onzuiverheden te voorkomen en is vooral van belang wanneer je last gaat krijgen van een gevoelige huid.

Een epileerapparaat de eerste keer gebruiken

Het wordt voor ons hopen dat deze informatie de pijn tot een uiterst minimum zal brengen. Wellicht is het verleidelijk om gelijk over te gaan tot gebruik van de epilator na aanschaf, maar dit is absoluut niet aan te raden. Dit dit vooral niet! Het leidt alleen maar tot pijn en mogelijk tranen!

We hopen dat deze informatie de personen helpt die een epilator voor de eerste keer gebruiken. Het is mogelijk erg verleidelijk om je nieuwe glanzende speelgoed direct uit de doos te gebruiken, maar geloof ons maar dat dit niet een goed idee is en er waarschijnlijk voor zorgt dat je je dure epilator nooit meer gebruikt.

Het gebeurt keer op keer. Je epileerapparaat wordt thuis geleverd, je opent de doos en begint direct je nieuwe epilator te gebruiken op je oksels en benen zonder voorbereiding. Doe dit niet. Je zal alleen maar vloeken en met tranen in je ogen door je kamer rennen. Wellicht dat dit belerend klikt, maar neem echt de instructies door die meegeleverd worden met je epilator voordat je ook maar iets anders doet. Deze instructies zijn er echt op gericht om je te wijzen op verkeerde manieren van gebruik en juiste manieren. Leer dus echt je epileerapparaat kennen!

Wat ook heel belangrijk is: verwar de aan/uit knop niet met de snelheidsknop. dit gaat vaker verkeerd dan je zelf zou denken. 

Is de epilator waterdicht?

Zo ja en dit is de eerste keer dat je epileert, dan is het geweldig om je nieuwe apparaat in een lekker warm bad uit te proberen.

 Zo ja, en is het de eerste keer dat je epileert. Dan is het echt een aanrader om je nieuwe apparaat in een lekker warm bad uit te proberen.

Heeft de epilator snelheidsinstellingen?

Zo ja, begin dan met de laagste snelheid. doe dit geen pijn? Doe het dan een standje hoger.

Heeft het model dat je gekocht hebt accessoires?

Zo ja, neem dan de tijd om te leren waarvoor elke gebruikt wordt en de juiste manier om ze te gebruiken.

De Braun Silk Epil wordt geleverd met een opzetstuk speciaal voor beginners beginners, welke ervoor bestemd is om de eerste paar keren te gebruiken. Deze accessoire verkleint het oppervlak, zodat er minder pincetten zijn die je haar vastgrijpen. Dit heeft ook als resultaat dat er tijdens elke beweging minder haren verwijderd worden, wat zodoende voor minder ongemak zorgt.

Als het epileerapparaat wordt geleverd met een ijskompres of pre-epileer doekjes, vergeet dan niet om deze te gebruiken.  Sommige vrouwen reageren hier namelijk erg goed op.

Het is aan te raden om het huidoppervlak dat je wilt epileren eerst te scheren of te harsen. Laat de haren daarna genoeg aangroeien totdat ze de minimale ontharingslengte voor je epilator bereikt hebben.

Het is goed om het huidoppervlak die je wilt epileren eerst te scheren of te harsen. Laat de haren daarna genoeg aangroeien voordat je epilator bereik heeft.

In het begin is het handig om het epileerapparaat te gebruiken op een klein stukje huid dat niet zichtbaar is, neem bijvoorbeeld je dij of de bovenkant van je arm. Controleer het hele gebied na 24 uur op bultjes of andere onzuiverheden. Is alles oké? dan kan je de rest van het lichaam epileren. Is dit niet het geval? Ga dan voorzichtig verder! Je hebt mogelijk een gevoelige huid die niet geschikt is voor epilatie.

Bedenk een plek die de meeste ontspanning geeft tijdens het epileren.

Denk na over de meest ontspannende plek om te beginnen met epileren.  Dit kan op je bed, ontspannen in het bad (als je epileerapparaat in het water gebruik kan worden)  of in een comfortabele stoel zijn. Wat wellicht ook helpt is het afspelen van een favoriete cd.

Epileren is een hele effectieve manier van ontharen en in tegenstelling tot scheren kan dit resultaat wekenlang aanhouden. Wees dus niet bang om dit te proberen. bij het opvolgen van de instructies van je fabrikant en het advies in dit artikel, zal je eerste epileerervaring een stuk makkelijker zijn dan anders.

Onze tip? Braun Silk epíl 7

Als we de volgende kenmerken voor het zo pijnloos mogelijk epileren  zoals hierboven beschreven  in het oog houden:

- Ergonomie, houdt het prettig vast? Is het snoerloos?
- Is het zowel nat als droog te gebruiken?
- Beschikt de epilator over meerdere snelheden

Dan voldoet de Braun Silk-epíl 7 aan deze kenmerken. Bij Voordeligscheren tegen een voordelige prijs online te bestellen!

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh