Terug

Nat of droog scheren - Welke methode gebruik jij?

Nat of droog scheren - Welke methode gebruik jij?

Nat of droog scheren - Welke methode gebruik jij?

Wat is uw favoriete manier van scheren? Of je droog scheert of cheerschuim of  scheeergel gebruikt hangt van een aantal factoren af. Lees hieronder wat deze factoren zijn!

Nat of Droog scheren? 

Ben je iemand die er graag verzorgd uit wil zien? Dan doe je er vast en zeker alles aan om goed voor de dag te komen. Je verzorgt je lichaam en huid op een optimale wijze. Dat geldt ook voor het scheren van je gezicht. Natuurlijk wil je scheren met een zo goed mogelijk resultaat. Je kunt er voor kiezen om nat of droog te scheren. De keuze is geheel aan jezelf.

Tegenwoordig kun je met de meeste scheermachines en scheerkoppen zowel droog als nat scheren. Dit kan bijvoorbeeld met merken zoals Philips en Braun, twee bekende merken wanneer het gaat om elektrisch scheren. Maar wat is nu precies het verschil tussen droog en nat scheren? En welke methode is het meest voor jou geschikt?

Droog scheren

Droog scheren is vooral geschikt wanneer je snel van je baard af wilt zijn. Het is een snelle manier van scheren, maar de belastig op je huid is wel groter. Deze methode kan daarom het best toegepast worden onder de douche. Door de waterdamp wordt het baardhaar zacht waardoor er gemakkelijk geschoren kan worden. Als je last hebt van acne is dit zeker aan te raden. Het is belangrijk om vooraf een lotion te gebruiken. De scheerkoppen van elektrische scheerapparaten scheren niet de haartjes, maar schaven ze af. Je kunt kiezen voor een scheerapparaat van Philips of Braun met een scheerblad of met roterende mesjes. Een scheerblad is handig wanneer je niet al je haar wilt afscheren. De roterende mesjes zijn aan te raden wanneer je een baard van een aantal dagen hebt staan en deze af wilt scheren.

Nat scheren

Nat scheren is aan te raden wanneer je last hebt van ingegroeide baardharen. Nat scheren is uitstekend geschikt om de haartjes onder het huidoppervlak af te scheren. Daardoor komen de haartjes ook minder snel terug. Nat scheren kun je het beste doen na het douchen. Wanneer je net onder de douche vandaag komt, staan de poriën van de huid open en kun je gemakkelijk nat scheren

 

Gebruik wel scheermiddel tijdens het scheren. Gel is aan te raden wanneer je een gevoelige huid hebt. Scheer altijd in de groeirichting van de haren. Wil je graag een gladde huid? Dan is nat scheren zeker een optie. Kies daarom voor een mooi en kwalitatief goed scheerapparaat van Philips en Braun. Dan verzeker je jezelf van het beste resultaat, omdat de scheerkoppen van deze elektrische scheerapparaten prima hun werk kunnen doen!


Een goed en voordelig alternatief voor zowel droog als nat scheren is de nieuwe Adler Scheerapparaat - AD 2923 - 4 delig

Nat scheren - de alternatieven

Als je overgaat op nat scheren is het natuurlijk nog de vraag waarmeee. Scheergel of scheerschuim?

 

Kenmerken van scheerschuim:Kenmerken van scheergel:
Instant licht schuimRijker schuim
LuchtigBetere smering
Kan gemakkelijk worden afgespoeldHet scheermes glijdt beter over de huid
 Je huid is beter beschermd


Een zware baard

Bij het zware baardtype is het aan te raden om een romig scheerschuim van een betrouwbaar kwaliteitsmerk te gebruiken. Heb je last van een gevoelige huid, neem dan een milde gel of schuim die de huid verzorgt en niet uitdroogt. Voor elk huidtype geldt: koop een product dat zoveel mogelijk natuurlijk is, om schade aan je huid te voorkomen.

Scheermesjes

Ook scheermesjes spelen een rol in de beslissing om wel of niet nat te scheren. Er zijn scheermesjes die uit zichzelf een goede bescherming bieden. Voor sommige scheerders is deze mate van bescherming meer dan voldoende. Gillette Proshield is het scheersysteem van Gillette met uitmuntende bescherming. 

Het Gillette Fusion Proshield scheersysteem met de daarbij horende scheermesjes heeft een aantal nieuwe verbeteringen om het scheercomfort te verbeteren, huidirritatie te voorkomen en de haartjes zo dicht mogelijk van de huid af te scheren. Zowel de Proshield scheermesjes als de Proshield scheerhouder zijn tegen een lage prijs te bestellen op Voordeligscheren.nl

 

 

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh