Terug

Waarom worden scheermesjes bot?

Waarom worden scheermesjes bot?

Waarom worden scheermesjes bot?

Iedereen is er wel eens benieuwd naar. Hoe komt het toch dat die scheermesjes elke keer zo bot zijn? Wij zijn op onderzoek gegaan en proberen de oorzaak te achterhalen.

Sterke haren

Als eerst kwamen we over de haar te weten dat elke haar de trekkracht een gewicht van ongeveer 100 gram kan weerstaan. Dat betekent dus dat de 100000 haren die een mensenhoofd telt, theoretisch een belasting van 10000 kg zouden kunnen verdragen. Toch is de sterkte/hardheid van de haren niet de reden dat scheermesjes snel bot en gemiddeld na elke twintig scheerbeurten vervangen moeten worden.

Oorzaak botte scheermesjes

Maar wat is dan wel de oorzaak ? Scheermesjes worden maar een klein beetje minder scherp van het snijwerk zelf. Scheermesjes worden vooral bot doordat haartjes, resten zeep/schuim, kalk en huidcellen achterblijven op het scheermes. Na elke scheerbeurt blijven er microscopisch kleine deeltjes achter. Wanneer je je mesje na gebruik weglegt blijft water op het mesje liggen en hierdoor kan het gaan oxideren. De kleine rest deeltjes zorgen voor corrosie op de mesjes waardoor ze bot worden. Dit gaat niet zo hard dat je meteen roesplekken ziet verschijnen, maar de kwaliteit van je mesje gaat wel snel hard achteruit.

Scheermesje langer scherp houden

En hoe hou je nu je scheermesje langer scherp? Dat is dus door na het scheren de mesjes goed schoon en droog te maken. Je houdt scheermesjes langer scherp doordat je het vuil van de mesjes verwijderd en de mesjes goed droogt maakt. Het schoon en droog maken haalt deeltjes van je huid en uit het water van het scheerblad. Je vertraagt daarmee de corrosie die uiteindelijk er voor zorgt dat een scheermes bot wordt.

Wat is de beste methode om je scheermes scherp te houden? Na het scheren spoel je het scheermes goed af onder de kraak. Vervolgens druk je het scheermes in een duwende beweging over het apparaat of stuk spijkerbroek. Dat doe je meerdere keren, ongeveer 5 tot 15 keer. Berg het gereinigde en droge scheermesje nu op een droge plek op. Herhaal dit na elke scheerbeurt en je zult zien dat de scheermesjes het duidelijk langer volhouden dan voor heen!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh