Terug

Scheerschuim gebruiken tijdens scheren?

  • Door Roel
  • 04 / 08 / 2016 0
Scheerschuim gebruiken tijdens scheren?

Scheerschuim gebruiken tijdens scheren?

Hydratatie is een veelgehoord begrip in de verzorgingstak. Bij scheren komt dit begrip ook geregeld terug. Hoe belangrijk is scheerschuim als hulpmiddel tijdens het het scheren? 

Scheerschuim gebruiken we om de volgende redenen:

  • Het beschermt de huid en voorkomt irritatie
  • Haartjes worden zachter, wat het scheren vergemakkelijkt
  • Het zorgt er ook voor dat een scheermes goed over de huid kan glijden

Maar is scheerschuim het enige middel dat we kunnen gebruiken? Hoe zit het met andere manieren om de huid te beschermen?

 

Veel scheerschuim gebruiken tijdens het scheren?

Om zo goed en glad mogelijk te scheren is water nodig om de huid glad te maken. Water is naast een goed scheermesje het meest belangrijk tijdens het scheren. De eerste reden om een scheerschuim te gebruiken is dan ook om er voor te zorgen dat er water op je huid zit en dit op de juiste plaats blijft.

 

Veel mensen staan er niet bij stil maar scheren geeft beschadiging aan de huid. De mesjes glijden over de huid en laten (meestal onopgemerkt en zeer klein) beschadigingen achter. Scheerschuim of een andere scheerproduct zorgt er voor dat het mesje gemakkelijker over je huid glijdt. Daarnaast zorgt de scheerschuim of gel voor een dunne film op de huid. Dit beschermt de huid tegen het scheermes. Scheerproducten verminderen niet alleen beschadigingen aan de huid, ze zijn ook huid verzorgend en vocht inbrengend. De scheerproducten kunnen er ook voor zorgen dat de haartjes zachter en soepeler worden. Het scheren gaat hierdoor gemakkelijker en het resultaat is gladder. Bij het niet gebruiken van scheerschuim tijdens het scheren, heb je niet alleen een minder glad effect, maar kunnen er ook huidirritaties ontstaan.

Last but not least, scheerproducten helpen je goed te zien of je alle (lastige) plekjes hebt gehad en niks vergeten bent.

Een passende scheeroplossing

Vele mannen scheren op de automatisch piloot,  dat geldt al helemaal als het vroeg in de ochtend is. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik meerdere keren over hetzelfde stukje huid scheer. De eerste keer beschermt het scheerschuim mijn huid nog optimaal. De tweede keer over hetzelfde plekje is het beschermende effect van de scheerschuim echter niet meer aanwezig. Hoewel je daar op dat moment geen erg in heb en je het niet voelt, is het alsnog beschadigend voor de huid.

Nou hoeft scheren met heel veel scheerschuim ook niet noodzakelijk te zijn. Zolang de huid gehydrateerd blijft is het goed. Water is naast scheerschuim ook een hydratatiemiddel. Hey type scheermes maakt hier ook een verschil in.

Gillette Fusion Proshield scheermesjes bevatten twee beschermende strips in het ProShield scheermesje. Het apparaat is zeer geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh