Terug

Vanaf welke leeftijd mogen meisjes scheren?

Vanaf welke leeftijd mogen meisjes scheren?

Vanaf welke leeftijd scheren meisjes?

In de pubertijd verandert het lichaam van iedereen, die van de meiden helemaal. Door de hormonen is naast het verschijnen van borsten en heupen ook de groei van haren een zichtbare ontwikkeling op de benen, borsten en heupen. Dit houdt in dat de meiden zich dan ook willen gaan scheren, maar vanaf welke leeftijd scheren meisjes?

Vanaf welke leeftijd mogen meisjes beginnen met scheren?

Er is geen specifieke leeftijd waarop u kunt beginnen met scheren, dit komt omdat meisjes op verschillende leeftijden beginnen met de pubertijd. Er zijn meisjes waar de eerste veranderingen al in het 8e of 9e levensjaar zichtbaar zijn terwijl bij anderen de pubertijd pas op veel latere leeftijd op gang komt. Onder invloed van hormonen neemt in de pubertijd de groei van lichaamsbeharing toe, met name op de benen, onder de armen en in de schaamstreek.

Het is een goed moment om te beginnen met scheren wanneer de haartjes beter zichtbaar zijn op de benen als de oksels. Gladde benen en oksels wordt als een vrouwelijk kenmerk gezien en veel mensen vinden dat ook hygiënischer. Het is in deze tijd normaal dat vrouwen zich op deze plekken ontharen.

Meisjes kunnen beginnen met scheren als ze daar zelf klaar voor zijn. Dit moeten ze niet doen als er nog geen haargroei is, maar zodra het zichtbaar is kunnen meisjes er voor kiezen. Ouders moeten de keuze niet voor hun kind bepalen, maar het kind hier in steunen. De meest populaire ontharingsmethode is het scheermes. Tegenwoordig beginnen de meeste meisjes met scheren als ze naar de middelbare school gaan. Dat komt omdat haar op de benen, oksels en schaamstreek ervoor kunnen zorgen dat een meisje zich ongemakkelijk voelt te midden van leeftijdsgenoten.

Het scheren van de benen, oksels en schaamstreek hoort bij de huidige tijd en wie dat niet doet valt uit de toon. Wel scheren heeft het voordeel dat dit het zelfvertrouwen en de eigenwaarde kan verhogen, terwijl het laten groeien van lichaamshaar kan leiden tot onzekerheid. 

Scheermesjes voor haar

Wanneer de leeftijd om te scheren zich voordoet, kunnen meisjes een keuze maken tussen de verschillende scheermesjes van Gillette Venus. Deze scheermesjes staan garant voor een comfortabele scheerbeurt voor alle lichaamsdelen, dus de benen, heupen en borsten soepel en evt. de schaamstreek.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh