Terug

Door scheren meer kans op verbranding door de zon?

Door scheren meer kans op verbranding door de zon?

Door scheren meer kans op verbranding door de zon?

Iedereen vraagt het zich wel eens af, wat is nou wel en niet goed voor de huid? Waardoor kun je je huid nou het beste beschermen tegen de zon? Voorkom je verbranding door de benen en andere lichaamsdelen niet te scheren ? Wij zochten het uit ! Beschermt haar de huid tegen zonlicht? Om maar direct met de deur in huis te vallen. Dit is niet meer het geval. Door de evolutie van aap naar mens is er nog weinig lichaamshaar over gebleven. Alleen op plekken waar het nog een functie heeft, bijvoorbeeld boven op het hoofd, beschermt haar de huid. Alleen hebben we door de jaren heen dus niet zo heel veel haar meer op ons lichaam en dus beschermt het haar de huid onvoldoende tegen zon, maar ook tegen kou en andere weersomstandigheden. Je heerlijk zachte, geschoren benen, armen en andere lichaamsdelen ontvangen net zoveel zon als dat je het niet zou scheren. Verbranding van de huid door de zon komt maar door één ding en dat is te lang blootstelling aan direct zonlicht. Het maakt dus niet uit of je nou wel of niet je hebt geschoren voor je in de zon gaat, haar houdt de zon ook niet tegen.

Vitamine D

In landen waar vaker de zon schijnt, komt lichaamsbeharing wel meer voor. Dit zit hem niet in de bescherming tegen de zon, maar heeft waarschijnlijk een andere reden. Namelijk, in landen waar de zon minder vaak schijnt, wonen meer blonde mensen en blonde mensen hebben vaak minder en dunnere lichaamsbeharing. Lichaamsbeharing zorgt er aan de ene kant voor dat we meer warmte vasthouden, wat in die koudere landen een goede functie zou kunnen hebben. Toch hebben blonde mensen vaker minder lichaamsbeharing dan de inwoners van warme landen. Dat komt niet alleen doordat lichaamsbeharing ook functies heeft zoals warmte vasthouden, het heeft ook te maken met het doorlaten van zonnestraling. Hoe minder zonnestalen er op je huid kunnen komen, hoe minder vitamine D je aan kunt maken. In noordelijke streken is er minder zonlicht en het is dus handig als er zo min mogelijk haar in de weg zit, zodat je genoeg vitamine D aan kunt maken.

Zonnebrandcrème blijft noodzakelijk

Je kunt dus al wel uit de tekst wijs maken dat je goed insmeren heel belangrijk blijft, aangezien het haar de huid niet beschermt. Dus of je nou wel of niet scheert, die zonnebrandcrème blijf je nodig hebben. Houdt er wel rekening mee dat de huid wel gevoelig kan blijven voor de zon, aangezien je de huid een soort van geïrriteerd hebt. Je hebt de huid als ware iets beschadigd. Dus ga je binnen 24 uur nadat je hebt geschoren zonnen ? Dan heb je wel iets meer kans om te verbranden.

Dus wat is nou onze conclusie ?

Het ligt niet aan de haren of je wel of niet verbrand, smeer je altijd goed in met zonnebrand, want dat blijf je nodig hebben om je huid te beschermen. Wij raden een zonnebrand met factor (SPF) 30 aan voor een dagelijkse bescherming van de huid tegen de zon.

Wat kunt u het beste gebruiken om het lichaam te scheren ?

Om uw lichaam te scheren kunt u het beste de scheermesjes van de lijn Body gebruiken van Gillette. Deze hebben een aantal voordelen, namelijk : de voorwaarts draaiende kop past zich zeer gemakkelijk aan de lichaamscontouren aan en de ergonomische anti-slip grip biedt alle comfort en uitzondelijke controle, zelfs in de douche. Voor meer informatie kunt u op onderstaande link klikken. 

http://www.voordeligscheren.nl/gillette-body-combideal-scheerapparaat-8-scheermesjes

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot