Terug

Een gezond gebit

Een gezond gebit

Een gezond gebit

Wanneer je gezonde tanden en tandvlees wilt hebben dan is een goede mondhygiëne essentieel. Door tweemaal daags te poetsen met tandpasta blijft je gebit gezond en sterk en voorkom je gaatjes. Zeker het gebruik van een fluoridetandpasta blijkt essentieel om cariës te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal gaatjes met 20-50% af neemt.

De meeste ‘gewone’ tandpasta’s bevatten fluoride en volstaan om je gebit gezond te houden. Zo kun je bijvoorbeeld de Fluoride tandpasta van Sensodyne gebruiken of met de Protection Caries van Colgate poetsen. Een andere geschikte tandpasta is de Freshmint van Aquafresh die dankzij zijn drievoudige bescherming zorgt voor sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem. 

Soms kan het echter zijn dat je meer wilt dan alleen gaatjes voorkomen. In dat geval zijn er verschillende speciale tandpasta's die je kunt gebruiken.

Antitandsteen

Antitandsteentandpasta kun je gebruiken om de vorming van nieuw tandsteen tegen te gaan. Het verwijdert het bestaande tandsteen echter niet. Aquafresh Tandsteen Control is bijvoorbeeld zo’n antitandsteentandpasta. Ook de Prodent Antitandsteen Whitener kun je hiervoor gebruiken. 

Whitening

De whitening tandpasta’s maken je tanden niet witter, maar kunnen verkleuring enigszins tegen gaan. Ook kunnen ze vlekken op tanden, zoals rokersaanslag beter verwijderen, maar helaas zorgen ze ook voor overmatige slijtage van tanden en vullingen. Ze laten tevens een ruw oppervlak achter, waardoor nieuwe aanslag ook weer sneller ontstaat. Voorzichtigheid is dus geboden als je deze tandpasta’s gebruikt. De Prodent Compleet 8 Whitener bijvoorbeeld is een goede whitening tandpasta.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh