Terug

Wat is de functie van haren?

Wat is de functie van haren?

Wat is de functie van haren?

Waarom hebben mensen haren?

Iedereen heeft donshaar, op de armen, benen en gezicht. Dit heeft een functie, haren vormen een mechanisme om de lichaamstemperatuur te reguleren. De haren staan rechtop bij koude rillingen om lucht op te sluiten en zo de huidtemperatuur op peil te houden. Bij warm weer ontspannen de haren zich, hierdoor kan zweet makkelijk verdampen waardoor ons lichaam afkoelt. De haren beschermt uw huid tegen zonlicht en andere weersinvloeden.

Waarom hebben mensen schaamhaar?

Schaamhaar heeft net als het andere lichaamshaar een functie. Het nut van schaamhaar is tot nu toe nog niet onomstotelijk bewezen, maar er zijn verschillende theorieën die de oorsprong van schaamhaar bij mensen proberen te verklaren. De meest populaire theorie stelt in dat het schaamhaar feromonen opgeslagen worden. Feromonen zijn geurstoffen die een signaal van vruchtbaarheid afgeven. Een andere theorie is dat mensen schaamhaar hebben omdat de wrijving die veroorzaakt wordt door haar op haar een stuk kleiner is dan de wrijving van huid op huid. Ook kan het zijn dat schaamhaar een signaalfunctie vervult. De periode waarin schaamhaar zich ontwikkelt is ook de tijd waarin mensen vruchtbaar worden. Schaamhaar laat dus zien dat iemand vruchtbaar is.

Waarom scheren mensen zich?

Mensen scheren zich omdat het een modeverschijnsel is. We vinden in onze moderne samenleving een snor/baardloos gezicht, kale oksels en een haarloze schaamstreek nu eenmaal mooier en frisser. Scheren heeft ook een praktische reden, bijvoorbeeld voor het sporten of voor het werk of voor medische aangelegenheden. Haarloos door het leven gaan kan in onze moderne samenleving prima.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh