Terug

Tips tegen donkere kringen en wallen

Tips tegen donkere kringen en wallen

Tips tegen donkere kringen en wallen

Donkere kringen en wallen geven al snel een vermoeide en onverzorgde oogopslag. Dit is voor veel mensen een bron van schaamte. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit veelvoorkomende probleem onder handen te nemen. In dit artikel staan de belangrijkste tips om wallen en donkere kringen te voorkomen, verminderen en te verwijderen.

De oorzaak van wallen en donkere kringen

Voordat er stappen worden ondernomen om wallen en donkere kringen aan te pakken is het eerst belangrijk om te kijken welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van de wallen of donkere kringen. Meer duidelijkheid hierover zorgt voor een effectieve vermindering en verwijdering van wallen en donkere kringen. 

Erfelijkheid

Is het hebben van wallen en donkere kringen onder de ogen een veel gehoord verschijnsel onder de familie? Wallen en donkere kringen kunnen in dat geval erfelijk bepaald zijn. Door een aangeboren dunnere huid zijn de blauw gekleurde bloedvaten dan sneller zichtbaar. Extra inspanning is dan vereist om de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen te verminderen. Mensen die erg veel last hebben van wallen onder de ogen hebben de gelegenheid om te kiezen voor een operatieve ingreep waarmee de wallen onder de ogen verwijdert worden. Voordat deze grote stap genomen wordt is het altijd beter om eerst terug te vallen op de minder ingrijpende tips om wallen of donkere kringen te verminderen en weg te werken.  

Verschil tussen donkere kringen en wallen

Donkere kringen onder de ogen en wallen worden vaak verward met elkaar. Toch er is een duidelijk verschil. Wallen bestaan uit vet of teveel huid onder de ogen, wat ook wel een uitbochting onder het oog naar buiten wordt genoemd. Bij donkere kringen hebben we het over de groef onder de wal, wat ook wel een soort greppel is. Dit deel is donker van kleur en kan aan de levensstijl liggen, maar is tevens voor een deel genetisch bepaald.

Gezonde levensstijl

De effecten van een gezonde levensstijl dragen niet alleen bij aan het functioneren, maar ook op de vermindering van wallen en donkere kringen. Factoren als vochthuishouding, voeding, slaap en stress zijn brengen een vermeerdering of vermindering van wallen en donkere kringen teweeg.

Vochthuishouding

Wallen bestaan voor een deel uit vochtophopingen die ontstaan onder de ogen wanneer de vochthuishouding niet in balans is. Een gebrek aan vocht zorgt voor een verslechtering van de nier afscheiding, waardoor wallen en donkere kringen sneller ontstaan.

Om de vochthuishouding op peil te houden kun je naast het drinken van water gebruik maken van fruitsoorten die rijk zijn aan kalium. Voorbeelden van fruitsoorten die rijk zijn aan kalium zijn: bananen, abrikozen, kiwi, pruimen, zwarte bessen, druiven, meloen en kersen. Ook gedroogde fruitsoorten en noten houden de behoefte aan kalium op pijl. Voorbeelden van groenten die rijk zijn aan kalium zijn: spinazie, champignons, venkel, broccoli, bieten en artisjok. Teveel eten is echter nooit goed. Ook niet als het gaat om het verminderen van wallen en donkere kringen.
Donkere kringen kunnen ook ontstaan door een tekort aan mineralen en vitaminen. Een tekort aan ijzer en bepaalde anti oxidanten zorgen bijvoorbeeld voor een blekere huid, waardoor de wallen en donkere kringen meer gaan opvallen. Mineralen, vitaminen en antioxidanten krijg je binnen door het eten van groenten en fruit.

Slecht slapen en stress

De lichamelijke symptomen van te weinig slaap en stress zijn snel zichtbaar rond de ogen. Als stress ook nog eens je slaapritme beïnvloedt geeft dit een dubbel effec als het gaat om het krijgen van wallen en donkere kringen. Als je niet iedere dag last hebt van wallen of donkere kringen kan dit te maken hebben met stress of vermoeidheid. Gemiddeld genomen hebben mensen rond de 8 uur slaap nodig. Minder slapen kan een vermoeid effect geven, met wallen en donkere kringen als gevolg.

Camoufleren van de wallen

Make-up is voor vele vrouwen een fijn redmiddel. Foundation kan de huidt egaler maken waardoor donkere kringen minder opvallen. Concealer is een make-up product speciaal ontwikkeld voor donkere kringen en andere oneffenheden. Bij het kiezen van de juiste concealer is het verstandig om een tint lichter dan je eigen huidskleur te kopen. Dit geeft je een veel frissere blik en laat donkere kringen minder opvallen. Zorg er wel voor dat make-up resten voor het slapen gaan verwijdert worden. Make-up kan voor irritatie zorgen aan de ogen, waardoor wallen meer worden opgezet.

Gebruik van een oogcrème

Een oog crème kan de doorbloeding in de bloedvaten stimuleren, waardoor afvalstoffen beter verwerkt worden. Deze afvalstoffen zijn prominenter aanwezig bij het een ongezond leefpatroon, zoals het roken van sigaretten of het drinken van veel alcohol. In zulke gevallen werkt een oogcrème dus ook effectiever. Let op, er zijn verschillende oogcrèmes op de markt die elk een ander effect teweegbrengen, dus kies zorgvuldig. Het is belangrijk dat een crème gericht is bij de vermindering van wallen en donkere kringen. Loreal heeft verschillende varianten die werken tegen donkere kringen en wallen.Vanaf de leeftijd van 30+ kan er ook gekozen worden voor een anti-rimpel en/of hydraterende creme die wij van de merken aanbieden:
Puur natuurlijke lichaams verzorginscremes van WeledaZuivere ingredienten in de cremes van Biodermal
Anti-age cremes van Diadermine
Het rijke assortiment aan cremes van Olaz

Gezichtsmasker

Het is verstandig om wekelijks een relaxmasker op je huid aan te brengen. Een relaxmasker geeft de huid een soort oppepper. Er zijn erg veel soorten maskers, zo zijn er verkoelende en verzachtende relaxmaskers. Deze relaxmaskers zijn bij drogisterijen of beautyshops verkrijgbaar. Een medewerker kan je van informatie voorzien over de effecten van het masker.

Massage

Het voorzichtig masseren met je vingertoppen van de onderkant van de wallen is een snel, eenvoudig en goedkoop middel om je wallen te laten slinken. Door iets druk te geven tijdens het masseren en dit hierna weer los te laten worden afvalstoffen door het bloed afgevoerd.

Overige tips:

- gebruik van komkommer

Plakjes komkommer op je ogen zorgen ervoor dat de zwelling onder je ogen wegtrekt.  De komkommers geven een klein effect teweeg. Het wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt echter.

- afkoeling met ijsklontjes of koud washandje
Wallen worden een heel stuk verminderd door een koud effect op de ogen. Hierdoor trekken de bloedvaten in je huid namelijk samen, met als gevolg dat het vocht langzaam wordt afgevoerd.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 8.9 / 10 - 3635 Reviews @ Kiyoh