Terug

Feiten en fabels

Feiten en fabels

Feiten en fabels over scheren

Scheren, wie doet het niet. Over dit onderwerp wordt altijd van alles gezegd, maar wat klopt nu wel en niet. Onderstaand staan een aantal feiten en fabels, zodat u al een klein idee heeft van wat wel en niet klopt.

Feiten

1. Mannen scheren gemiddeld 20.000x in hun leven.
2. De gemiddelde man begint met scheren tussen zijn 14e en 16e levensjaar.
3. 85 % van de mensen die scheren, scheren het liefst nat.
4. Als je scheert of ontharingscrème gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Bij waxen worden de haartjes er met wortel en al uitgetrokken waardoor ze lang wegblijven en nieuwe haartjes vaak wat zachter terugkomen.
5. Door war water gaan je poriën goed openstaan waardoor de haartjes zacht worden, zich makkelijker laten verwijderen en je een gladder resultaat behaalt.
6.Het is beter om je de avond van tevoren te scheren als je een dagje naar het strand of zwembad gaat. Door de combinatie van zon, warmte, zout en chloor kan de huid snel gaan irriteren en ontstaan snel rode jeukende bultjes.
7. De circa 7.000 tot 15.000 baardharen van een man groeien meer dan één centimeter per maand tot ongeveer 14 cm per jaar.
8. De beenbeharing van vrouwen groeit in vergelijking slechts 1/2 centimeter per maand en is ook maar half zo dik. Een mannenbaard heeft zoveel haar als een vrouw aan beide benen en onderarmen heeft.
9. Manner scheren zicht tussen hun 15e en 75e jaar ongeveer 900 uur (37,5 dag).
10. Mannen die tussen 18 en 24 jaar jong zijn scheren zich ongeveer vier keer per week. Mannen die ouder zijn dan 35 scheren zich gemiddeld zes keer per week.

Fabels

1. Door het scheren van uw lichaamshaar groeit het stugger en dikker terug.
Wanner uw haar kort geschoren is, kan het misschien wat dikker lijken. Er vandert echter niks aan de structuur.
2. Vooral homoseksuele mannen trimmen hun lichaamshaar.
In de jaren '80 waren homoseksuele mannen de eersten die hun lichaamshaar verwijderden. Vandaag de dag is dit echter al lang niet meer zo. Bijna elke man doet dit tegenwoordig, ongeacht seksuele voorkeur, huidskleur of leeftijd.
3. Mijn partner mag best mijn scheerapparaat of mesjes gebruiken.
Het klinkt heel normaal, maar hygiënisch gezien is het zwaar onverantwoord.
4. Lichaamshaar wordt op elke plaats even lang.
Lichaamshaar, en daarmee de lengte daarvan, verschilt per plaats waar het groeit. Dit komt door de groeicyclus ( de tijd waarin een haar aangroeit, afsterft en vervangen wordt door nieuw haar). De cyclus van het haar op armen duurt ca. 28 dagen, van baardhaar bijna een jaar (!) en en van hoofdhaar ongeveer 54 dagen.
5. Het scheren van het lichaam is hetzelfde als het scheren van het gezicht.
Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar voornamelijk verschillen. Het lichaam bevat veel verschillende haarsoorten en sommige plekken zijn lastig te bereiken. Ook is de huid van uw lichaam droger en bevat het minder talgklieren. Hierdoor is het dus niet onbelangrijk om voor uw lichaam een aangepast apparaat aan te schaffen.
6. Een scheersysteem of mesjes voor vrouwen is gelijk aan dat voor mannen.
Mannenhaar is anders samengesteld dan dat van vrouwen (o.a. de dikte). Bij de samenstelling van scheerapparaten wordt hier wel degelijk rekening mee gehouden. Gebruik daarom als vrouw zijnde niet het scheerapparaat van een man (of andersom).
7. Naarmate je jezelf meer harst of waxt, komen de haartjes op den duur helemaal niet meer terug.
Het is inderdaad zo dat je met waxen of harzen de haarwortel verwijderd. Het haarzakje waarin het haar groeit, blijf echter wel intact.
8. Harder drukken met uw scheerapparaat of mesje zorgt voor een beter resultaat.
De meeste apparaten zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig glijden over de huid. Hoe nieuwer en scherper het scheermesje is, hoe minder hard u hoeft te drukken. Daarbij vermindert u ook nog eens de kans op huidirritatie.
9. Verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen zijn hetzelfde.
Een mannenhuid is dikker, vetter en zweet sneller. Een mannenhuid heeft dus totaal andere behoeften dan een vrouwenhuid.
10. Het scheren en trimmen van lichaamshaar kost enorm veel tijd.
Met het juiste apparaat (bijv Braun BodyCruzer) is het snel en feilloos gebeurd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeligscheren.nl 4.5 / 5 - 3635 Reviews @ Trustpilot